Τάσος Μπιρσίμ: Το τελευταίο «{αντίο}» στον θρυλικό σκηνοθέτη στη Ριτσώνα – Monomaxos

0
7

Για να πουν το τελευταίο «αντίο» σε έναν καταξιωμένο άνθρωπο της τέχνης, αλλά και σε έναν αγαπημένο παππού, σύζυγο, πατέρα, μαζεύτηκαν σήμερα οι συγγενείς, οι κοντινοί και οι φίλοι του Τάσου Μπιρσίμ, για την κηδεία του στη Ριτσώνα.

Όπως μεταφέρει η Ειρήνη Δράγαση για τους «Αταίριαστους» του ΣΚΑΙ, έχει μαζευτεί πολύς κόσμος στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας, για να αποχαιρετήσει τον Τάσο Μπιρσίμ

Με τη σημερινή ημέρα κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο της ελληνικής τηλεόρασης και σκηνοθεσίας, μα τον καταξιωμένο σκηνοθέτη να έχει αφήσει την τελευταία του πρωί την Τετάρτη (5/6).

Αποχαιρετισμός στον Τάσο Μπιρσίμ

Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοί του, μεταξύ των οποίων σημαντικά στελέχη, δημοσιογράφοι και αρχισυντάκτες έδωσαν το παρόν για να τιμήσουν έναν στυλοβάτη της ελληνικής τηλεόρασης, που έμεινε στην κοινή μνήμη ως ο σκηνοθέτης του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Τάσος Μπιρσίμ άρχιζε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 μια παθιασμένη καριέρα στην Ελληνική τηλεόραση που σύντομα τον φέρνει κοντά στον Ανδρέα Παπανδρέου και τα πιο μεγάλα ελληνικά πολιτικά γεγονότα με το ΠΑΣΟΚ

Με συχνές επισκέψεις σε περισσότερους από 130 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο, βραβευμένος με το 1ο βραβείο «ΣΤΡΑΤΙΕΣ και ΛΑΟΙ»  στο φεστιβάλ της Ρώμης 1994, ονειρευόταν ακούραστα τον εκσυγχρονισμό της τηλεοπτικής παραγωγής στην χώρα μας με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο.

Υπήρξε πρωτεργάτης στην οργάνωση , σκηνοθεσία , μεγάλων live διεθνών πολιτικών και αθλητικών συναντήσεων. Από το Ράλι Ακρόπολις, στους Μεσογειακούς Αγώνες Στίβου, το Ευρωμπάσκετ, το Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Στίβου, την υποδοχή των Ολυμπιονικών το 1996 καθώς και την τελετή έναρξης, τελετή λήξης του ΑΘΗΝΑ ’97. 

Από το 2017 και μέχρι πρόσφατα ο Τάσος Μπιρσίμ ήταν ο σκηνοθέτης της εκπομπής «Με Αρετή και Τόλμη» των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο ίδιος πέρα από τη σκηνοθεσία ασχολήθηκε με τη φωτογραφία, τη συλλογή αρχειακού υλικού με έμφαση στα πολιτικά θέματα ενώ είχε ταξινομημένες συλλογές διαφορετικών ήχων εφε που έφτασαν τα 3.00