Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΚύρια Θέματα«Δημοψήφισμα» στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας – Μετακόμιση ζητούν οι κάτοικοι μετά τις πλημμύρες

«Δημοψήφισμα» στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας – Μετακόμιση ζητούν οι κάτοικοι μετά τις πλημμύρες


Σε αναβρασμός βρίσκονται οι κατοικοι από Οικισμός ΜεταμόρφωσηςΠρος την Παλαμά Καρδίτσαςγιατί το απαιτούν επειγόντως τοποθέτηση από επίλυσημετά φονικές πλημμύρες που έφερε η Κακοκαιρία Δανιήλ και Ηλίας. Μάλιστα, γίνεται και λόγος… “Δημοψήφισμα” στο χωριό.

Ωστόσο, αν κάτι τέτοιο γίνει πραγματικότητα, τότε ίσως να μιλάμε για τα πρώτα «Κλιματικοί πρόσφυγες» στην Ελλάδα, καθώς το χωριό έχει ήδη πλημμυρίσει στο παρελθόν και υπάρχουν φόβοι ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί στο μέλλον, δεδομένης της αυξανόμενης καταστροφής από πλημμύρες Ακραίες καιρικές συνθήκες που καταγράφονται σε Χώρα και πιο μέσα Μεσόγειος θάλασσα.

Οι κάτοικοι ζητούν να μετακομίσουν στη γειτονική πόλη Παλαμάσε μια περιοχή που ανήκει στην κοινότητα και βρίσκεται νότια του συγκροτήματος της πόλης, κοντά στον οικισμό Φωλιές.

Τι λέει στον αναγνώστη ο πρόεδρος του οικισμού

Ο ίδιος το τόνισε αυτό «Η μετεγκατάσταση του οικισμού είναι επιβεβλημένη καθώς θα υπάρξουν ξανά πλημμύρες»δηλώνει ότι θα γίνει στο χωριό Γενική συνάντηση από οι κατοικοινα αποφασίσουν τι θα κάνουν και τι θα απαιτήσουν από τις αρχές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το αναφέρει η τεχνική μελέτη του δήμου Κίνδυνος πλημμύραςυπό εξέταση Διαφορά ύψους και αυτό γεωμορφολογία αυτήν Περιοχή στο οποίο είναι χτισμένο επίλυσηαφού βρίσκεται ανάμεσα σε ποτάμια.

«Πιστεύω ότι το 90% των κατοίκων θα συμφωνήσει», είπε ο Κοντογιάννης, ο οποίος σημείωσε ότι επίκειται συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου για να «ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία». «Αν θέλεις να μείνεις, το κάνεις με δική σου ευθύνη».ξεκαθάρισε.

Όταν ο Δανιήλ σάρωσε τη μεταμόρφωση

«Η μεταμόρφωση είναι μια ειδική περίπτωση. «Οι υπεύθυνοι πρέπει να ρίξουν μια στοχευμένη ματιά σε αυτό το χωριό», αναφέρει και επικρίνει τη μετεγκατάσταση των κατοίκων στον γειτονικό Παλαμά. «Όποιος θέλει να εγκριθεί για σπίτι στον Παλαμά χωρίς άλλη αποζημίωση»θα πει και θα προσθέσει ότι τα σπίτια μέσα Χωριό μπορεί να το κρατήσει οι κατοικοι Για Καλοκαίρι.

«Είχαμε πλημμύρες το 1994, επί Ιανού και σήμερα. Σίγουρα θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και στο μέλλον εφόσον δεν γίνει τίποτα. Ο Πέτρος Κοντογιάννης τονίζει ότι πρέπει να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα των κατοίκων.

ειδήσεις Google
monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments