Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που έκλεβε τουρίστες στη Σαντορίνη

0
330
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που έκλεβε τουρίστες στη Σαντορίνη

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας έκλεβαν τουρίστες στη Σαντορίνη που έφταναν στο νησί με κρουαζιερόπλοια.

Συγκεκριμένα, σε αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν 3 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και κλοπή και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Από την έρευνα προέκυψε ότι η δράση της εγκληματικής οργάνωσης είχε ξεκινήσει από τις αρχές του Αυγούστου 2023, ενώ σκοπός των μελών ήταν ο παράνομος βιοπορισμός τους. Ειδικότερα, το αρχηγικό μέλος είχε αναθέσει στα άλλα δύο μέλη τον εντοπισμό ανυποψίαστων επισκεπτών στη Σαντορίνη, κυρίως στην Οία και στα Φηρά, όπου τους προσέγγιζαν παριστάνοντας επίσης τους τουρίστες και με «ταχυδακτυλουργικό» τρόπο αφαιρούσαν από αυτούς προσωπικά τους αντικείμενα.

Μάλιστα, για να καταστήσουν δυσχερή τον εντοπισμό τους από τις αρχές, μέλος της οργάνωσης είχε αναλάβει να νοικιάζει οχήματα, τα οποία άλλαζε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ προτιμούσαν τουρίστες που αποβιβάζονταν από κρουαζιερόπλοια καθώς ο σύντομος χρόνος παραμονής τους στο νησί, δεν επέτρεπε την άμεση ενημέρωση της αστυνομίας. Κατά την επιχείρηση εντοπίστηκαν αρχικά το αρχηγικό και ένα μέλος της οργάνωσης, ενώ το τρίτο μέλος ακινητοποιήθηκε στο λιμάνι, όπου είχε μεταβεί εσπευσμένα με σκοπό την αναχώρηση για Πειραιά.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πορτοφόλια και τσάντες επώνυμων οίκων, διάφορα κοσμήματα, όπως αλυσίδες λαιμού, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια, καρφίτσες, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, 1.545 ευρώ και 436 δολάρια ΗΠΑ.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 6 περιπτώσεις κλοπών, με την τελευταία από αυτές να έχει διαπραχθεί δύο ώρες πριν από τη σύλληψή των μελών της οργάνωσης, ενώ διερευνάται η συμμετοχή τους σε τουλάχιστον -18- ακόμα περιπτώσεις.