Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΚύρια ΘέματαΕξελίξεις στην υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου: Απαλλάχθηκαν με βούλευμα οι νέοι κατηγορούμενοι

Εξελίξεις στην υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου: Απαλλάχθηκαν με βούλευμα οι νέοι κατηγορούμενοι


Ο Μάριος Παπαγεωργίου αγνοείται τα τελευταία 11 χρόνια, με τις αστυνομικές Αρχές να βρίσκουν πολύ συχνά τοίχο μπροστά τους, στην προσπάθειά τους για εξιχνίαση της υπόθεσης.

Τον περασμένο Ιούνιο έγινε, μάλιστα, γνωστό πως υπήρξαν δύο συλλήψεις για το περιστατικό, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, και επρόκειτο για τους δύο γιους τους «εγκεφάλου». Ωστόσο, όπως αναφέρεται, οι νέοι κατηγορούμενοι –οκτώ στο σύνολο– απαλλάχθηκαν με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για τις κατηγορίες, που αντιμετώπιζαν.

Μεταξύ άλλων, αντιμετώπιζαν την κατηγορία της αρπαγής και της ανθρωποκτονίας, με τις έρευνες της ΕΛΑΣ για τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες εξαφανιστηκε ο Μάριος Παπαγεωργίου, να επιστρέφουν σε προγενέστερο στάδιο.

Μάριος Παπαγεωργίου: Το σκεπτικό του βουλεύματος

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πατρίς», στο σκεπτικό του βουλεύματος υιοθετείται η εισαγγελική πρόταση, που απαλλάσσει και αυτή τους κατηγορούμενους ενώ μετά από έρευνα των δικαστικών αρχών μέσα από  επικοινωνίες μαρτυρίες και δρομολόγια δεν προκύπτει εμπλοκή των κατηγορουμένων στην αρπαγή και τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου .

Μάρτυρες επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς  δύο κατηγορούμενων ότι ένα ταξίδι που μπήκε στο μικροσκόπιο των αρχών έγινε για να πουλήσουν κάρβουνα και ότι δεν ίσχυε ότι μετέφεραν και έθαψαν το πτώμα του Μάριου.

Η εισαγγελική πρόταση αναφέρει στηριζόμενη πάνω σε μαρτυρικές καταθέσεις: «Το κρίσιμο χρονικό διάστημα της απαγωγής του Μάριου, τουλάχιστον το χρονικό διάστημα από 7 έως 15 Αυγούστου 2012, αυτός ( σ.σ Κ.Γ )  παραθέριζε με την οικογένειά του σε χωριό, κοντά στα Καμένα Βούρλα.

Προφανώς, με βάση τη λογική του εγκληματία, o κατηγορούμενος δεν θα ανέθετε την μεταφορά του πτώματος σε κάποιον που δεν είχε συμμετάσχει στην επιχείρηση από την αρχή καθώς κάτι τέτοιο θα τον εξέθετε σε σοβαρό κίνδυνο αποκάλυψης.

Όμως αυτό το λογικό επιχείρημα εν προκειμένω, δεν υποστηρίζεται από συγκεκριμένο αποδεικτικό στοιχείο ώστε να προκύψουν οι απαιτούμενες από το νόμο ενδείξεις για την παραπομπή του κατηγορούμενου στο Ακροατήριο.

Για τον Κ.Μ θα πρέπει ομοίως να γίνει δεκτό ότι δεν προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις για την παραπομπή του στο ακροατήριο καθώς από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες  προκύπτει ότι αυτός ενεργούσε πάντα από κοινού με τον Κ.Γ και μάλιστα ο τελευταίος είχε πάντα την πρωτοβουλία ή ήταν o ενδιάμεσος της επικοινωνίας του με τον Π.Μ ( σ.σ εγκέφαλος )».

Μάριος Παπαγεωργίου: Πώς έδρασε ο «εγκέφαλος»

Στο βούλευμα αποκαλύπτεται ο ρόλος του εγκεφάλου της υπόθεσης αλλά μετά από τόσα χρόνια παραμένει αναπάντητο το ερώτημα που είναι θαμμένος ο Μάριος Παπαγεωργίου.

Ο Π.Μ γνώρισε την οικογένεια του Μάριου το 2002 και όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται:

«Λόγω του μονογονεϊκού χαρακτήρα της οικογένειας της Βαρβάρας Θεοδωράκη και της κοινής καταγωγής με αυτή του Π. Μ  από τη Μάνη Λακωνίας, ο Π. Μ είχε επιβληθεί στην οικογένεια ως προστάτης , σύμβουλος και κυρίως εμφάνιζε την ελλείπουσα πατρική φιγούρα στο Μάριο, ως πατέρας πρότυπο. Εκμεταλλευόμενος το σεβασμό την εμπιστοσύνη και την ανάγκη του Μάριου να έχει ένα άτομο να τον προστατεύει και να τον συμβουλεύει, τον συνόδευε στα διάφορα συνεργεία και εταιρείες πώλησης αυτοκινήτων καθόσον o Μάριος είχε μεγάλη αγάπη προς  τα αυτοκίνητα. Έχοντας ο Π. Μ  ένα ευρύ κύκλο γνωριμιών σε διάφορες δημόσιες αρχές, όπως στην Αστυνομία, αλλά και σε διάφορους πολιτικούς χώρους είχε δημιουργήσει όχι μόνο στο Μάριο αλλά και στη μητέρα του και στους συγγενείς και φίλους αυτών την εικόνα ότι είναι ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές, που έχει την ικανότητα να τους επιλύει άμεσα τα διάφορα προβλήματα.

Όλο το περιβάλλον του Μάριου και προφανώς ο ίδιος θεωρούσε ότι ο Π. Μ  είναι ο σπουδαίος άνθρωπος, αναγκαίος στις μυστικές υπηρεσίες και την Αστυνομία και ο λόγος του και οι εντολές του έχουν τον χαρακτήρα εντολών κρατικού λειτουργού που εργάζεται κάτω από ιδιάζουσες μυστικές συνθήκες και αποτρέποντας με τη δημιουργία αυτού του “άβατου” την αποφυγή περίεργων ερωτήσεων αλλά και αποτρέποντας οποιαδήποτε καχυποψία ως προς  τον χαρακτήρα του και τις ενέργειές του. Ουσιαστικά ο Π. Μ  δεν εργαζόταν, δεν υπέβαλε φορολογική δήλωση είχε άνετη ζωή και μάλιστα δάνειζε ικανά χρηματικά ποσά σε άλλα άτομα.»

Ο εγκέφαλος της υπόθεσης αποφάσισε να παγιδεύσει με πρόσχημα την πώληση μιας συσκευής  τον άτυχο Μάριο που εκείνο τον Αύγουστο βρίσκονταν για διακοπές με τη μητέρα του στο Διακοπτό Αχαΐας και να του δώσει ραντεβού στο Μεγάλο Πεύκο Αττικής .Εκεί ο εγκέφαλος μαζί  με άλλα 3 τουλάχιστον άτομα: «Τον χτύπησαν επανειλημμένως με τον πυροσβεστήρα του αυτοκινήτου του στο κεφάλι με συνέπεια την απώλεια σημαντικής ποσότητας αίματος και τον εγκλώβισαν κατά τις τελευταίες στιγμές της ζωής του στο χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου, στη θέση της ρεζέρβας.»

Η αντίδραση της οικογένειας του Μάριου

Το απαλλακτικό βούλευμα για τους 8 κατηγορουμένους με το οποίο καταργούνται και οι περιοριστικοί όροι  προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας του άτυχου Μάριου. Ο δικηγόρος της μητέρας του Νίκος Ρουσσόπουλος δήλωσε στην εφημερίδα Πατρίς: 

«Θα προσφύγουμε με αίτημα στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών ώστε να ασκήσει έφεση στο απαλλακτικό βούλευμα αφού στοιχεία που αναφέρονται στην απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών και είχαν προβληματίσει τότε το δικαστήριο  δυστυχώς δεν διερευνήθηκαν στην ανάκριση. Χαρακτηριστικό είναι πως ο γιος του εγκεφάλου ήξερε ότι το αυτοκίνητο του Μάριου  είναι εγκαταλελειμένο από τους απαγωγείς  στο Παλαιό Φάληρο ενώ οι απαγωγείς δεν είχαν επικοινωνήσει ακόμα με τη μητέρα; Αυτή η υπόθεση πρέπει να πάρει ένα τέλος για να ηρεμήσει αυτή η μητέρα και  να αποκαλυφθεί η πλήρης αλήθεια.»

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments