Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΚύρια ΘέματαΗ φιλία του Μαμαλάκη με τον νέο περιφερειάρχη Θεσσαλίας: «Θέλει να κάνει...

Η φιλία του Μαμαλάκη με τον νέο περιφερειάρχη Θεσσαλίας: «Θέλει να κάνει θεσσαλικό κώδικα διατροφής»


Για τη φιλία που τον συνδέει με τον νέο περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, μίλησε ο σεφ Ηλίας Μαμαλάκης. 

«Γνωρίστηκα με τον Δημήτρη πριν από περίπου 20 χρόνια σε ένα ιατρικό συνέδριο που κάναμε τις παράλληλες ομιλίες. Από τότε δέσαμε μία φιλία και παρά την απόσταση που μας χωρίζει έχουμε πάει μαζί σε διεθνή συνέδρια για τα λιπάσματα και τα φάρμακα», είπε ο Ηλίας Μαμαλάκης.

Ο ίδιος και ο Δημήτρης Κουρέτας έχουν «ένα κοινό ενδιαφέρον που είναι το τρόφιμο. Ο Δημήτρης Κουρέτας ασχολείται με τα αντιοξειδωτικά και τα απόβλητα των τυροκομιών, με το γάλα που είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και είτε το πετούν είτε το δίνουν στα γουρούνια». 

Ο «θεσσαλικός κώδικας διατροφής»

«Μιλήσαμε στο τηλέφωνο και είναι ένας άνθρωπος που θέλει να ψάξει σε βάθος, εκτός των άλλων υποχρεώσεών του, τη διατροφή στη Θεσσαλία και να κάνει ένα θεσσαλικό κώδικα διατροφής», αποκάλυψε ο Ηλίας Μαμαλάκης

Δημήτρης Κουρέτας και Ηλίας Μαμαλάκης έγραψαν μαζί το βιβλίο «Τρώμε και Ομορφαίνουμε»: «Πήραμε 30 υλικά της ελληνικής μαγειρικής και ο καθηγητής αναλύει, γκρεμίζει μύθους, χτίζει γνώσεις και εγώ τα μαγειρεύω. Έκανε πέντε έξι εκδόσεις, τεράστια επιτυχία. Είμαι περήφανος που είμαι φίλος με τον Δημήτρη!». 

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments