Κύπρος: Παραβίαση του διεθνούς δικαίου η παρουσία Αμερικανού βουλευτή στα κατεχόμενα

0
138
Κύπρος: Παραβίαση του διεθνούς δικαίου η παρουσία Αμερικανού βουλευτή στα κατεχόμενα

Την έντονη αντίδραση της Κύπρου προκάλεσε η παρουσία του Αμερικανού βουλευτή Πιτ Σέσιονς στα κατεχόμενα.

«Η παράνομη μετάβαση του Αμερικανού βουλευτή Πιτ Σέσιονς στα κατεχόμενα καταδικάζεται ως αυτό που είναι: παραβίαση του διεθνούς δικαίου και παρέκκλιση από την επίσημη θέση των ΗΠΑ» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το κυπριακό ΥΠΕΞ επισημαίνει ότι «σαφέστατα, η εν λόγω παράνομη μετάβαση αποτελεί συνειδητή επιλογή του ιδίου του βουλευτή, η οποία αντιβαίνει τα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και προφανώς εξυπηρετεί αλλότριους σκοπούς, όπως η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων. Στην περίπτωση του κ. Σέσιονς, σε αντίθεση με άλλες, η αποτροπή δεν κατέστη δυνατή λόγω ακριβώς του ιστορικού των σχέσεών του με την Τουρκία».

«Η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται σε άμεση και στενή επικοινωνία με τις ΗΠΑ και γι’ αυτό το θέμα, έχοντας ως πυξίδα τη διαχρονικά αγαστή τους συνεργασία, η οποία εδράζεται, μεταξύ άλλων, και στην επίσημη θέση αρχών των ΗΠΑ στο Κυπριακό, η οποία παραμένει αμετάβλητη και συνάδει με το διεθνές δίκαιο» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ της Κύπρου.

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ