Παραιτήσεις στο ΕΣΥ Κρήτης – Ορίστηκε νέος διοικητής στο «Βενιζέλειο, θέλει να φύγει ο υποδιοικητής της ΔΥΠΕ

0
53


Ο διευθυντής του Χειρουργικού, Ευθύμιος Καρακώστας ανέλαβε χρέη προσωρινού διοικητή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο έπειτα από την παραίτηση του Χάρη Λυδάκη, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Λυδάκης παραιτήθηκε λόγω μετακινήσεων παθολόγων σε άλλα νοσοκομεία της Κρήτης. Η παραίτηση του, όπως επισημαίνει ο ίδιος στο σχετικό έγγραφο που δημοσίευσε το cretalive.gr, σχετίζεται με τις μετακινήσεις. 

paraitisi

Προσωρινός διοικητής στο Βενιζέλειο

Στην ανακοίνωση για την τοποθέτηση του κ. Καρακώστα στη θέση του κ. Λυδάκη αναφέρεται πως «κανείς και τίποτα δεν θα σταματήσει με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου, όπως αποφασίστηκε στην πρόσφατη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Μετά την παραίτηση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι κανείς και τίποτα δεν θα σταματήσει με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου, όπως αποφασίστηκε στην πρόσφατη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η πλήρης λειτουργία των χειρουργείων ξεκινά την 1η Νοεμβρίου, όπως είχε αποφασιστεί και άμεσα προκηρύσσονται, με διαδικασίες fast track, όλες οι θέσεις γιατρών ειδικοτήτων.

Για το Υπουργείο Υγείας προτεραιότητα έχει η υγεία των πολιτών του Ηρακλείου και της Κρήτης.

Το Υπουργείο Υγείας δεν θα διστάσει να λάβει μέτρα στο πλαίσιο του Νόμου προκειμένου όλοι να εκτελούν τα νόμιμα καθήκοντά τους.

Την προσωρινή άσκηση καθηκόντων διοίκησης αναλαμβάνει ο Διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα, Ευθύμιος Καρακώστας». 

Και άλλη παραίτηση στην Κρήτη 

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο Υποδιοικητής της ΔΥΠΕ Κρήτης, Δημήτρης Αγαπίου, υπέβαλε την παραίτησή του, υπό το βάρος των αλυσιδωτών εξελίξεων στην Υγεία στο νησί. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η παραίτηση του κ. Αγαπίου δεν έχει γίνει αποδεκτή.

Google News