Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΚύρια Θέματα«Πρεμιέρα» για τις κάμερες στις λεωφορειακές λωρίδες της Αθήνας – «200 ευρώ...

«Πρεμιέρα» για τις κάμερες στις λεωφορειακές λωρίδες της Αθήνας – «200 ευρώ γεια» είπε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ στους υβριστές οδηγούς


Τα 12 νέα θα κάνουν την «πρεμιέρα» τους από σήμερα Τρίτη 7 Νοεμβρίου. Κάμερες που τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία για τον έλεγχο της κυκλοφορίας στις λεωφορειολωρίδες Αθήνα.

Στο Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας Πέντε από αυτά εγκαταστάθηκαν για να πιάνουν οδηγούς που εισέρχονται παράνομα στις λωρίδες που προορίζονται για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα ασθενοφόρα.

ο πρόστιμο Κάθε παράβαση χρεώνεται 200 ​​ευρώ ενώ η κάμερα καταγράφει την παράβαση και ο οδηγός δέχεται την κλήση ταχυδρομικά στο σπίτι.

Οι κάμερες που εγκατέστησε ο ΟΑΣΑ σε συνεργασία με την τροχαία βρίσκονται σε λειτουργία καθημερινά και Σάββατο από τις 6 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Πού είναι οι νέες κάμερες:

  • Στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας: 5 κάμερες
  • Στη Λεωφόρο Κηφισίας: 1 κάμερα
  • Στη Λεωφόρο Μεσογείων: 3 κάμερες
  • Στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας: 3 κάμερες
  • Τι θα καταγράψουν οι 12 νέες κάμερες;

Η ρεπόρτερ της ΕΡΤ ζήτησε από τον εικονολήπτη να τραβήξει τους οδηγούς που μπαίνουν στη λωρίδα του λεωφορείου και μόλις πέρασε αυτοκίνητο από μπροστά της είπε «200 ευρώ γεια», κάτι που έκανε τη Χριστίνα Βίδου και τον Κώστα Παπαχλιμιντζό να ξεσπάσουν σε γέλια.

«Και μπήκε ένας άλλος οδηγός», είπε ξανά η Μαίρη Σκανδάλη. «Τώρα το ούρλιαξε δυνατά για να ακούσουν;» ρώτησε ο Κώστας Παπαχλιμιντζός, ενώ η Χριστίνα Βίδου είπε: «Θα έχω τη φωνή της Μαρίας στο αυτί μου: 200 ευρώ, 200 ευρώ». Αγάπη μου, δεν θα ξαναπάω ποτέ σε εκείνο το Enter. λωρίδα λεωφορείων.

Πώς λειτουργούν οι κάμερες

Ο ΟΑΣΑ θα παρέχει περιοδικά στις Διευθύνσεις Τροχαίας κρυπτογραφημένο υλικό που λαμβάνεται από τις νέες ψηφιακές κάμερες ώστε οι αρμόδιες αρχές να επιβεβαιώνουν και να αναφέρουν τις παραβάσεις. Το σύστημα ελέγχου ταχύτητας (ραντάρ – κάμερα) που είναι τοποθετημένο σε καμπίνα ταχυδρομείου (θάλαμος) ελέγχει την ταχύτητα όλων των διερχόμενων οχημάτων. Το όχημα που παραβιάζει τα ΟΛΑ. καταγράφεται και αποτυπώνεται στη φωτογραφία.

Η φωτογραφία που τραβήχτηκε από την κάμερα δείχνει: την ταχύτητα κίνησης, την τοποθεσία/ίχνος της παραβίασης, την κατεύθυνση, την ημερομηνία, την ώρα και όλα τα στοιχεία που θεωρούνται απαραίτητα για την τεκμηρίωση της παραβίασης.

Η παράβαση καταγράφεται φωτογραφικά με χρήση ειδικής έγχρωμης ψηφιακής κάμερας, με δυνατότητα διαχωρισμού επιβατών (ΙΧ) και φορτηγών.

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments