Φρούριο το ΟΑΚΑ για το Παναθηναϊκός – Μακάμπι: ΕΚΑΜ και οπλισμένοι αστυνομικοί

0
62


Σε κλίμα αστυνομικής εγρήγορσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΟΑΚΑ για την τέταρτη αγωνιστική της Euroleague, στο απόηχο της πολεμικής σύρραξης μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια τόσο έξω από το γήπεδο όσο και έξω από το ξενοδοχείο, που βρέθηκε η αποστολή της ομάδας από το Ισραήλ, με πάνοπλους αστυνομικούς των ΕΚΑΜ και μονάδων των ΜΑΤ να συνοδεύουν τους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο.

Δρόμοι γύρω από το ξενοδοχείο παρέμειναν κλειστοί, ενώ αντίστοιχα φαινόμενα παρατηρούνται και στο ΟΑΚΑ, με την αστυνομία να λαμβάνει κάθε δυνατό μέτρο, για να προστατέψει τον μπασκετικό αγώνα.

Δείτε εικόνες από το ΟΑΚΑ:

Αστυνομία στο ΟΑΚΑ
Μονάδα των ΜΑΤ στο γήπεδο του Παναθηναϊκού | Eurokinissi

 

Αστυνομία στο ΟΑΚΑ
Μονάδες των ΜΑΤ στο γήπεδο του Παναθηναϊκού | Eurokinissi

 

Ένοπλος αστυνομικός συνοδεύει τη Μακάμπι
Αστυνομικός κατά τη διάρκεια επιχείρησης | Eurokinissi

 

Ένοπλος αστυνομικός συνοδεύει τη Μακάμπι
Αστυνομικός κατά τη διάρκεια επιχείρησης | Eurokinissi

 

Αστυνομία στο ΟΑΚΑ
Μονάδες των ΜΑΤ στο γήπεδο του Παναθηναϊκού | Eurokinissi

ΟΑΚΑ: Αντιτρομοκρατική και ΕΚΑΜ «σκιά» της Μακάμπι Τελ Αβιβ

«Τα μέτρα που σχεδιάστηκαν και εφαρμόζονται από χθες για τα μέλη της ισραηλινής ομάδας Μακάμπι Τελ Αβιβ θυμίζουν μέτρα αντίστοιχα με αυτά που λαμβάνονται όταν επισκέπτονται την Αθήνα ξένοι ηγέτες. Για πρώτη φορά σε συνοδεία ξένης αθλητικής ομάδας συμπεριλαμβάνονται μέλη της ΕΚΑΜ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας».

Η αποστολή της Μακάμπι έφτασε χθες περίπου στις 8 το βράδυ στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και εξήλθε από τις εγκαταστάσεις από πύλη που χρησιμοποιείται για τις μετακινήσεις ξένου επισήμου. Μπροστά, πίσω αλλά και στο πλάι του λεωφορείου υπήρχαν οχήματα της ΕΛΑΣ Ενδεικτικά επρόκειτο να συνοδεύσουν την ισραηλινή ομάδα προς το ξενοδοχείο λεωφορείο με διμοιρία των ΜΑΤ, δυο ομάδες ΔΙΑΣ, μια ομάδα στελεχών της ΕΚΑΜ, όχημα της Ασφάλειας και δυο περιπολικά της Άμεσης Δράσης.

Επίσης, τροχονόμοι διέκοπταν την κυκλοφορία προκειμένου να φτάσει το ταχύτερο δυνατό η αποστολή στον προορισμό της. Νωρίτερα στο ξενοδοχείο βρέθηκαν πυροτεχνουργοί της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για να ερευνήσουν όλους τους χώρους ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας παρέμειναν έξω από το ξενοδοχείο διμοιρία των ΜΑΤ και αστυνομικοί της ΟΠΚΕ ενώ εντός της εγκατάστασης βρίσκονται ένστολοι αλλά και άντρες της ΕΛΑΣ με πολιτικά. Η ίδια ισχυρή δύναμη της ΕΛΑΣ θα συνοδεύσει την αποστολή της ισραηλινής ομάδας και σήμερα προς το ΟΑΚΑ για τον αγώνα και αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».