Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚύρια ΘέματαΧρηματοδότησε τα ταξίδια της OceanGate στο ναυάγιο του Τιτανικού- Τώρα θέλει να...

Χρηματοδότησε τα ταξίδια της OceanGate στο ναυάγιο του Τιτανικού- Τώρα θέλει να στείλει 1.000 ανθρώπους στην Αφροδίτη

Το όνομα του Γκιγιέρμο Σόνλαϊν έγινε γνωστό μετά την τραγωδία με το βαθυσκάφος Titan που χάθηκε στην προσπάθειά του να επισκεφθεί το ναυάγιο του Τιτανικού. Ο Σόνλαϊν ήταν συνιδρυτής της OceanGate,της εταιρείας στην οποία ανήκε το βαθυσκάφος Titan. Αν και έφυγε από την εταιρεία πριν από 10 χρόνια, συνέχισε να διατηρεί μειοψηφικό μερίδιο.

Η τραγωδία με το βαθυσκάφος προκάλεσε ερωτήματα και ανησυχίες για την προσέγγιση της OceanGate στην καινοτομία και την ασφάλεια. Ο ίδιος είχε προσπαθήσει να εξωραΐσει την κατάσταση και είχε απορρίψει τις κατηγορίες και καταγγελίες για προβλήματα ασφαλείας στο Titan.

Ο Σόνλαϊν δεν άφησε τα πρόσφατα γεγονότα να μετριάσουν τις φιλοδοξίες του και προχωράρει με το επόμενο εγχείρημά του. Όπως υποστηρίζει, η ανθρωπότητα οφείλει να συνεχίσει να ωθεί τα όρια της καινοτομίας. ‘Ετσι, η πιο πρόσφατη, και ίσως η μεγαλύτερη, προσπάθεια του επιχειρηματία είναι να στείλει 1.000 ανθρώπους να ζήσουν στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης μέχρι το 2050. Μάλιστα σημειώνει ότι το σχέδιό του δεν είναι τόσο τρελό όσο φαίνεται. «Νομίζω ότι είναι λιγότερο φιλόδοξο από το να βάλεις ένα εκατομμύριο ανθρώπους στην επιφάνεια του Άρη μέχρι το 2050», δηλώνει στο Insider.

Αν και συχνά αποκαλείται «δίδυμος πλανήτης της Γης», η Αφροδίτη δεν φαίνεται να είναι το ιδανικό μέρος για να ζήσουν οι άνθρωποι. Ούτε ο Σόνλαϊν δεν το αμφισβητεί αυτό.

Η Αφροδίτη είναι ο θερμότερος πλανήτης του ηλιακού συστήματος. Η ατμόσφαιρά του είναι γεμάτη διοξείδιο του άνθρακα, η θερμοκρασία της επιφάνειάς υπερβαίνει το σημείο τήξης του μολύβδου και πυκνά και τοξικά νέφη από θειικό οξύ καλύπτουν όλο τον πλανήτη. Η ατμοσφαιρική του πίεση είναι συντριπτική, περισσότερο από 90 φορές από εκείνη της Γης, σύμφωνα με τη NASA.

Παρόλα αυτά, ο Σόνλαϊν  δεν βλέπει γιατί η ανθρωπότητα δεν πρέπει να προσπαθήσει να ζήσει στον συγκεκριμένο πλανήτη. Επιστρατεύει μάλιστα μια έρευνα που σημειώνει ότι υπάρχει ένα κομμάτι της ατμόσφαιρας της Αφροδίτης περίπου 30 μίλια από την επιφάνεια όπου οι άνθρωποι θα μπορούσαν θεωρητικά να επιβιώσουν επειδή οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες και η πίεση είναι λιγότερο έντονη.

Εάν μπορούσε να σχεδιαστεί ένας διαστημικός σταθμός για να αντέχει το θειικό οξύ στα σύννεφα, λέει ο Σόνλαϊν, τότε εκατοντάδες έως χιλιάδες άνθρωποι θα μπορούσαν κάποια μέρα να ζήσουν στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης. Το σχέδιό του; Να δημιουργήσει μια πλωτή αποικία θα μπορούσε να φιλοξενήσει 1.000 ανθρώπους στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης μέχρι το 2050, αν και το πώς ακριβώς θα συμβεί αυτό είναι λιγότερο σαφές.

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments