Άγιοι Ανάργυροι: Ολοκληρώνεται η ΕΔΕ κατά των αστυνομικών – Αποποιούνται ευθυνών – Monomaxos

0
19


Στην τελική φάση έχει μπει η Ένορκη Διοικητική Εξέταση κατά των έξι αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων, σχετικά με τυχόν ευθύνες στην υπόθεση γυναικοκτονίας της 28χρονης Κυριακής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει ο ΣΚΑΪ, οι πέντε από τους έξι έχουν καταθέσει τα απολογητικά τους υπομνήματα, ενώ αναμένεται να κάνει το ίδιο και ο τελευταίος. Πρόκειται για τον τηλεφωνητή της Άμεσης Δράσης που μιλούσε με τη νεαρή την ώρα της δολοφονίας.

Στις έγγραφες εξηγήσεις τους, οι ένστολοι, που ελέγχονται για παραλείψεις και ολιγωρίες, φαίνεται ότι επιχειρούν να αποποιηθούν ευθυνών και να τις μετακυλήσουν στους άλλους ελεγχόμενους. 

Χαρακτηριστικά, η 22χρονη αξιωματικός υπηρεσίας, απαντώντας στο γιατί δεν ενημέρωσε τον διοικητή της, επεσήμανε πως είχε ενημερώσει την επόπτρια και υποδιοικητή του Α.Τ.

Όλοι οι ελεγχόμενοι είναι σε αναρρωτική άδεια, μέχρι το πέρας της ΕΔΕ.

Όταν ολοκληρωθεί, θα συνταχθεί σχετικό πόρισμα και θα υπάρξει πρόταση για τις ποινές τους. Εκτός, βέβαια, εάν προκύψουν αδικήματα και κληθούν για απολογία. 

Το υλικό θα συμπεριληφθεί στην προανακριτική που κάνει η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων.

Τέλος, τα στοιχεία θα διαβιβαστούν σε εισαγγελέα που θα αποφανθεί εάν στοιχειοθετούνται αδικήματα. 

Πλην της παράβασης καθήκοντος, κατά τον σταθμό, προκύπτουν  ενδείξεις και για το αδίκημα της παράλειψης που οδήγησε σε κίνδυνο ζωής.