Άνω Λιόσια: Καρέ – καρέ η επίθεση σε λεωφορείο με βόμβες μολότοφ – Monomaxos

0
40


Βίντεο που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας από τη στιγμή της επίθεσης με βόμβες μολότοφ σε λεωφορείο στα Άνω Λιόσια, παρουσίασε το Mega. Στο υλικό που δόθηκε στο φως της δημοσιότητας διακρίνονται οι φλόγες της έκρηξης και οι δράστες κατά την απομάκρυνσή τους από το σημείο της επίθεσης.

Το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε και υπέστη σοβαρές ζημιές, ενώ οι επιβάτες του είχαν βγει και ήταν έντρομοι στην άκρη του δρόμου. Ο οδηγός και στη συνέχεια οι πυροσβέστες κλήθηκαν σβήνουν τη φωτιά, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται, ωστόσο παραμένουν για την ώρα άκαρπες.

Άνω Λιόσια: Τι συνέβη

Λίγο μετά τις 22:00 χθες (22/11) το βράδυ, 3 ανήλικοι όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, πετάχτηκαν στη συμβολή των οδών Σκουφά και Φυλής με βόμβες μολότοφ στα χέρια τους. Το λεωφορείο ήταν σταματημένο σε στάση και οι δράστες έριξαν δύο βόμβες μολότοφ στο μπροστινό και στο πλαϊνό τμήμα του οχήματος πριν τραπούν σε φυγή.

Μέσα στο λεωφορείο βρίσκονταν 10 επιβάτες, οι οποίοι σε κατάσταση πανικού άρχισαν να τρέχουν προς τις εξόδους του οχήματος, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί.

Δείτε το βίντεο

Σύμφωνα με το Mega, οδηγοί και επιβάτες χαρακτηρίζουν τη γραμμή Β12 «δρομολόγιο του τρόμου». Η χθεσινή επίθεση όπως μας τόνισαν συνδικαλιστές του ΟΑΣΑ προστέθηκε στην αλυσίδα ανάλογων σκηνών που σημειώνονται τακτικά τους τελευταίους μήνες. Οι δράστες στις περισσότερες περιπτώσεις αποφεύγουν να συλληφθούν και να συνεχίζουν τη δράση τους.

Το Mega αναφέρει ότι η πρώτη μολότοφ κατέληξε πάνω από την μπροστινή ρόδα του λεωφορείου και η δεύτερη στο παρμπρίζ, μπροστά από τον οδηγό.