Από την εκκλησία στα γήπεδα: Ο ιερέας speaker στα τοπικά της Λέσβου – Monomaxos

0
21


Ένας διαφορετικός ιερέας δραστηριοποιείται στη Λέσβο. Ακολουθώντας το παιδικό του όνειρο, όταν δεν βρίσκεται στην εκκλησία περιγράφει αγώνες ως speaker σε όλα τα τοπικά. 

Ο λόγος για τον Γρηγόρη Πολύμο που μίλησε στην ΕΡΤ και είπε πως όταν οι ποδοσφαιριστές και οι φίλαθλοι βλέπουν έναν ιερέα στο γήπεδο είναι… μαζεμένοι.   

«Γεννήθηκα στην Αθήνα και έχω καταγωγή από η Μυτιλήνη. Σαν παιδιά ακούγαμε ΕΡΑ Σπορ, μας είχε μπει το μικρόβιο μέσα μας και κάναμε ξανά την εκφώνηση. Νομίζω ήταν ο Μαμουζέλος που ακούγαμε» είπε ο ιερέας. 

«Μετά ήρθαμε στη Μυτιλήνη, γύρισα στα πάτρια εδάφη, παντρεύτηκα και κάναμε την οικογένειά μας. Ξεκινήσαμε σιγά – σιγά από την ενορία να μαζεύουμε τα παιδιά για αθλητισμό. Ο αθλητισμός παράγει και πολιτισμό, είναι μέσα στις αρμοδιότητες του κληρικού να είναι κοντά στον κόσμο και τη νεολαία», ανέφερε. 

«Προσπαθήσαμε σιγά – σιγά με τα παιδάκια όμως επειδή είναι μικρό το μέρος, μεγαλώνουν και φεύγουν. Πήγαμε πιο κεντρικά και βλέποντας αυτή την προσπάθεια που κάνουμε μας αξιοποίησε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λέσβου. Οι επιτροπές που αναλάβαμε ήταν των υποδομών που είναι για τα μικρά παιδιά, των μεικτών ομάδων που παίζουν με τις άλλες περιφέρειες», συνέχισε ο Γρηγόρης Πολύμος

Ο ίδιος είναι και παρατηρητής αγώνων στα τοπικά και «αυτό έχει και τα καλά του γιατί όταν βλέπουν οι φίλαθλοι έναν ιερέα δεν βρίζουν τόσο εύκολα. Οι ποδοσφαιριστές και τα παιδιά έχουν μια διαφορετική συμπεριφορά όταν βλέπουν τον ιερέα. Έχουμε αναπτύξει μία σχέση και όταν δεν πάω καμιά φορά με ρωτάνε “πάτερ γιατί δεν ήρθες;”. Μας γυρεύουν τα παιδιά». 

«Είναι μεράκι, το αγαπάω αυτό που κάνω. Πέρυσι κάναμε τελικούς, κάναμε μια ωραία γιορτούλα, πήραν τα παιδιά μετάλλια. Με άκουσαν στο γήπεδο να περιγράφω και τα παιδιά που ξεκίνησαν το Mpalader TV στο YouTube μου ζήτησαν να περιγράφω», είπε ο ιερέας.