Από τις αρχές του 2024 έρχεται ο προσωπικός αριθμός του πολίτη – Monomaxos

0
36


Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, όρισε το χρονικό πλαίσιο στο οποίο θα εγκαινιαστεί ο προσωπικός αριθμός. 

Μιλώντας στο Φόρουμ της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αναδυόμενων Τεχνολογιών (HETiA), ο υπουργός αποκάλυψε πως θα δοθεί στους πολίτες από τις αρχές του 2024. 

Σημειώνεται πως ο προσωπικός αριθμός θα είναι το ΑΦΜ μας συν τρία ακόμα ψηφία (ένα γράμμα και δύο αριθμοί). Θα είναι καταγεγραμμένος στις νέες ταυτότητες, ενώ τα τελευταία ψηφία του θα τα επιλέγει ο ίδιος ο πολίτης, όταν ανοίξει η ειδική πλατφόρμα στο gov.gr.

Παράλληλα, ο κ. Παπαστεργίου έδωσε ένα αισιόδοξο μήνυμα ότι η Ελλάδα ηγείται του ψηφιακού μετασχηματισμού, κάνοντας εκτενή αναφορά στο mAigov.gr, τον πρώτο ψηφιακό βοηθό, που τέθηκε αυτές τις ημέρες σε λειτουργία. Μάλιστα, επεσήμανε ότι μέσα σε δύο ημέρες οι πολίτες έχουν απευθύνει ήδη 60.000 ερωτήσεις.

«Αυτή είναι μόνο η αρχή» είπε, σημειώνοντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μας βοηθήσει να καθαρίσουμε τα μητρώα, ενώ θα έχει εφαρμογή στον κλάδο της υγείας και της δικαιοσύνης.

Σημείωσε ότι το επόμενο βήμα θα είναι η κατάργηση κάποιων από τα ψηφιακά πιστοποιητικά, ενώ αποκάλυψε ότι στις αρχές του 2024 θα δοθεί και ο προσωπικός αριθμός στους πολίτες.

Google News