Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΚύρια ΘέματαΔύο Λαρισαίοι στη λίστα του Forbes με τους πιο επιτυχημένους νέους -...

Δύο Λαρισαίοι στη λίστα του Forbes με τους πιο επιτυχημένους νέους – Monomaxos


Στη λίστα του Forbes με τους πιο επιτυχημένους νέους της Ελλάδας κάτω των 30 ετών κατάφεραν να μπουν δύο παιδιά από τη Λάρισα, ο Φώτης Τέκος και η Ζωή Βασιλική Σκαπέρδα για τις καινοτομίες που θα φέρουν αλλαγές στη διατροφή, στην υγεία και στην καθημερινότητα.

Ο Φώτης Τέκος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «FoodOxys» και «OleaFortius», ανέφερε στο One Channel πως η πρώτη εταιρεία δημιουργήθηκε το 2019, και πρόκειται για μία «spinoff τεχνοβλαστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Από το πρώτο έτος της λειτουργίας της, η FoodOxys είναι μέλος του Elevate Greece, πλατφόρμα για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και έχει λάβει χρηματοδότηση».

«Η FoodOxys έχει δύο μεγάλες κατηγορίες υπηρεσιών. Η πρώτη αφορά τον άνθρωπο. Έχουμε δημιουργήσει μία παγκόσμια πατέντα, όπου μετά από 20 χρόνια μελετών, μπορούμε να μετράμε σε μια σταγόνα αίμα το κυριότερο αντιοξειδωτικό του ανθρώπου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φώτης Τέκος, που τιμήθηκε στο Forbes.

Συνεχίζοντας, ο νεαρός επιστήμονας εξήγησε πως «με την κατάλληλη διατροφή, μπορεί να αλλάξουν οι συγκεκριμένοι δείκτες του αντιοξειδωτικού, που οδηγούν στην ανάπτυξη νευροεκφυλιστικών ασθενειών, και ο άνθρωπος να είναι περισσότερο προστατευμένος απέναντι σε ανάλογες καταστάσεις».

Πρόσθεσε πως μπορεί κάποιος να τους βρει στη Λάρισα και να περάσει τη συγκεκριμένη διαδικασία, και να πραγματοποιήσουν το τεστ. Οι συνεργασίες, μάλιστα σύμφωνα με τον Φώτη Τέκο, έχουν επεκταθεί και εκτός συνόρων, με αρκετούς οργανισμούς από τη Γερμανία να ενδιαφέρονται για την πατέντα των επιστημόνων.

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments