Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚύρια ΘέματαΕλεύθερος ο αστυνομικός για το κύκλωμα απατών - Οι περιοριστικοί όροι που...

Ελεύθερος ο αστυνομικός για το κύκλωμα απατών – Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν – Monomaxos


Με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους ο 53χρονος επιχειρηματίας και ο 34χρονος αστυνομικός, οι οποίοι κατηγορούνται ότι εξαπατούσαν οφειλέτες και δανειολήπτες.

Επιπλέον, τους επιβλήθηκε και εγγυοδοσία 5 χιλιάδων ευρώ στον επιχειρηματία και 3 χιλιάδων ευρώ στον αστυνομικό.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας υποστήριξε πως εκτελούσε νόμιμα τις εργασίες που του ανέθεταν οι πελάτες του και ότι έχει ολοκληρώσει με επιτυχία περίπου 190 υποθέσεις.

Όπως φέρεται να είπε, δεν μπορεί η διαφωνία με έναν πελάτη να μεταφράζεται σε εξαπάτηση. Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι, κατά περίπτωση: Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση (συμμορία), απάτη κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και πλαστογραφία.

Πώς κατηγορούνται ότι δρούσαν

Για να πετύχουν τον σκοπό τους, ο ιδιώτης φέρεται να διεύθυνε την εταιρεία με έδρα στην Αθήνα έχοντας αναρτήσει ηλεκτρονική φόρμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να προσελκύσει πελάτες ενώ ο αστυνομικός, ο οποίος απέκρυπτε τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς του, φέρεται να παρουσιαζόταν ως οικονομολόγος – δικηγόρος πραγματοποιώντας τηλεφωνικές κλήσεις με τους πελάτες ακόμα και κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών του καθηκόντων.

Αφού έπειθαν τα θύματά τους, ζητούσαν και λάμβαναν χρηματικά ποσά, συνάπτοντας σχετική σύμβαση ανάληψης της διαδικασίας, ενώ δεν προέβαιναν στις ενέργειες που είχαν συμφωνήσει.

Μάλιστα, ο αστυνομικός, στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει την υψηλή αμοιβή που ζητούσε, παρουσίαζε ότι η εταιρεία ιδιοκτησίας του συγκατηγορούμενού του, παρέχει «premium» υπηρεσίες, αποκομίζοντας έτσι αρκετά υψηλά χρηματικά ποσά, ενώ ζητούσε ακόμα και κωδικούς taxisnet των θυμάτων, παρότι αυτό δεν ήταν απαραίτητο για τη διαδικασία.

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments