Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Ο 39χρονος έκανε χρήση κοκαΐνης πριν την επίθεση στην 28χρονη – Monomaxos

0
22


Νέα στοιχεία για τη γυναικοκτονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους έρχονται στο φως της δημοσιότητας, καθώς η τοξικολογική εξέταση του 39χρονου δράστη δείχνει ότι, εκτός από χάπια και αλκοόλ, είχε κάνει και χρήση κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών ουσιών πριν το έγκλημα, σύμφωνα με το Star.

«Κατανάλωσα κρασί και ουσίες», είπε στην απολογία του ο δολοφόνος της Κυριακής, χωρίς όμως να αποκαλύψει ποιες είναι αυτές οι ουσίες.

Τι έδειξε η τοξικολογική του 39χρονου

Σύμφωνα με τα ευρήματα της τοξικολογικής εξέτασης, ο 39χρονος βρέθηκε θετικός σε: Αμφεταμίνες, κανναβινοειδή, κοκαΐνη, οπιούχα και βαρβιτουρικά

Στις δε Βενζοδιαζεπίνες που αντιστοιχούν σε αγχολυτικά – ηρεμιστικά χάπια, η συγκέντρωση που εντοπίστηκε ήταν εξαιρετικά υψηλή.

Την επόμενη ημέρα, στις 3 Απριλίου, η τοξικολογική εξέταση τον βγάζει αρνητικό στα ναρκωτικά και η τιμή στις βενζοδιαζεπίνες πέφτει.

«Οι χρήστες που κάνουν χρόνια κατανάλωση και λαμβάνουν χρόνια αγωγή είναι λειτουργικοί»

Με δεδομένο ότι όπως έχει αποκαλυφθεί ο δράστης έχει νοσηλευθεί δύο φορές ως τοξικομανής, ειδικοί εξηγούν την επίδραση που είχαν τα ναρκωτικά πάνω του.

«Οι χρήστες οι οποίοι κάνουν χρόνια κατανάλωση τέτοιων ουσιών και λαμβάνουν χρόνια αγωγή είναι καθαρά λειτουργικοί. Δεν επηρεάζεται δηλαδή η απόφασή τους και η κρίση τους από την επίδραση των ουσιών αυτών», αναφέρει ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

Αυτό που συμπεραίνεται είναι ότι ο 39χρονος έκανε χρήση ναρκωτικών, ενώ σχεδίαζε τη δολοφονία της 28χρονης με δεδομένο ότι η οικογένεια του κοριτσιού κάνει λογο για προμελετημένο έγκλημα.

Τι είχε μαζί του ο δράστης κατά τη γυναικοκτονία

Σύμφωνα με το Star, η 28χρονη όταν έφθασε στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, είχε μέσα στην τσάντα της δύο φωτογραφίες του δράστη αλλά και πέντε σελίδες από ιδιόχειρες σημειώσεις του.

Ήταν τα στοιχεία που αποδείκνυαν τις απειλές του προς εκείνη αλλά και την ταυτότητά του. Μόνο που κανείς δεν τη ρώτησε ποιος είναι ο άνθρωπος που της προκαλεί φόβο. Όταν τα βρήκαν οι αστυνομικοί, είναι πλέον αργά.

Επιπλέον, στο τσαντάκι του ο δράστης είχε 10 ηρεμιστικά χάπια, τη μωβ θήκη του φονικού μαχαιριού αλλά και το εισιτήριο με το οποίο ταξίδεψε την προηγούμενη ημερα από την Άρτα.

Κατόπιν εορτής αναζητούνται και νέα στοιχεία για την υπόθεση. Ο φίλος του κοριτσιού που βρισκόταν ακριβώς δίπλα της τη στιγμή του εγκλήματος κατέθεσε συμπληρωματικά στο τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων.

Επανέλαβε ότι εκείνος ήταν που ειδοποίησε έντρομος τους αστυνομικούς για τη δολοφονία που είχε γίνει στην πόρτα του αστυνομικού τμήματος, μία ανάσα από τον φρουρό.