Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Στον Άρειο Πάγο η μητέρα της 28χρονης για την ΕΔΕ της ΕΛΑΣ – Monomaxos

0
15


Σε σοβαρές καταγγελίες για τις έρευνες της αστυνομίας σχετικά με τη φρικτή γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους προχώρησαν, μέσω των δικηγόρων τους, η μητέρα και η αδελφή της 28χρονης που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησαν, εδώ και έναν μήνα περίπου ζήτησαν με αίτηση να κληθούν για να συνεισφέρουν στοιχεία στην ΕΔΕ σε βάρος αστυνομικών.

Ωστόσο, ουδέποτε έλαβαν απάντηση και όπως σημειώνουν οι δικηγόροι οι αρχές αγνόησαν «όχι εμάς, αλλά την ίδια την μητέρα, μία μητέρα που εξαιτίας των Αρχών έχει καταρρεύσει ψυχολογικά και βρίσκεται στο μεταίχμιο ζωής και θανάτου».

«Πόσοι μήνες, μέρες, δευτερόλεπτα, κλάσματα δευτερολέπτων, πρέπει να περάσουν μετά από την κτηνώδη αυτή πράξη και τις ντροπιαστικές ενέργειες της Αστυνομίας, ώστε η Εισαγγελία να πατάξει αυτά τα φαινόμενα και να μην συμμετέχει έστω κατ ‘ αποτέλεσμα εάν όχι ενεργά στην περιχαράκωση;», αναρωτιούνται οι συνήγοροι της μητέρας.

Επιπλέον, σημειώνουν ότι θα υποβάλουν αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Γεωργία Αδειλίνη και θα ζητήσουν ακρόαση από την ίδια.

Η ανακοίνωση των δικηγόρων

«Οι συνήγοροι της μητέρας και της αδελφής της Κυριακής Γρίβα που δολοφονήθηκε από έναν δράστη, αλλά συνεχίζει να κατακρεουργείται από τις Αρχές, Έλενα Τζούλη και Γιάννης Απατσίδης, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Εδώ και έναν μήνα περίπου ζητήσαμε με αίτηση που υποβάλαμε, να κληθούμε για να συνεισφέρουμε στοιχεία στην ΕΔΕ σε βάρος αστυνομικών. Ουδέποτε μας απάντησαν, αγνοώντας έτσι, όχι εμάς, αλλά την ίδια την μητέρα, μία μητέρα που εξαιτίας των Αρχών έχει καταρρεύσει ψυχολογικά και βρίσκεται στο μεταίχμιο ζωής και θανάτου.

Αμέσως μόλις δημοσιοποιήθηκε ότι εκδόθηκε πόρισμα της ΕΔΕ με επιλεκτική διαρροή και επιλεκτικές πειθαρχικές διώξεις ζητήσαμε από την Εισαγγελία Ακροάσεων να μας χορηγηθεί ο φάκελος της ΕΔΕ. Η αίτησή μας στηρίζεται στο Νόμο στην Ηθική και στην πάγια Νομολογία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Παρόλα αυτά, μετά από μέρες περίσκεψης -ωσάν το αίτημά μας να μην γίνεται αντιληπτό πόσο εύλογο είναι- η αίτησή μας απορρίφθηκε ως δήθεν πρόωρη.

Πόσοι μήνες, μέρες, δευτερόλεπτα, κλάσματα δευτερολέπτων, πρέπει να περάσουν μετά από την κτηνώδη αυτή πράξη και τις ντροπιαστικές ενέργειες της Αστυνομίας, ώστε η Εισαγγελία να πατάξει αυτά τα φαινόμενα και να μην συμμετέχει έστω κατ ‘ αποτέλεσμα εάν όχι ενεργά στην περιχαράκωση;

Είναι αυτονόητο ότι πλέον θα υποβάλουμε αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Γεωργία Αδειλίνη και θα ζητήσουμε ακρόαση από την ίδια, ώστε να ελεγχθεί ο περίεργος τρόπος -κατά κοινή παραδοχή- λειτουργίας του Τμήματος Ακροάσεων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, υπό την σημερινή Διεύθυνσή του, και να δοθεί ρητή εντολή για έρευνα παντός υπευθύνου όσο ψηλά κι εάν αυτός ευρίσκεται και όσο από Ψηλά κι εάν καθοδηγεί τις εξελίξεις.

Η μητέρα της Κυριακής Γρίβα δεν θα ξεχάσει ποτέ.

Εμείς ως συνήγοροί της θα φροντίσουμε να μην ξεχάσει κανείς.

Έλενα Τζούλη

Γιάννης Απατσίδης».