Καιρός: Έκτακτο δελτίο για ισχυρό καύσωνα θα «βγάλει» η ΕΜΥ – Στο πορτοκαλί η προειδοποίηση – Monomaxos

0
6


Έκτακτο δελτίο σχετικά με τον επερχόμενο καύσωνα, την ώρα που ο καιρός αποκτάει καλοκαιρινά στοιχεία, αναμένεται να εκδώσει το μεσημέρι της Δευτέρας (10/6) η ΕΜΥ, όπως γνωστοποίησε σχετικά ο διευθυντής της Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς.

«Αρχικά θέλουμε να σας ενημερώσουμε, ότι το μεσημέρι θα εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, καθώς θα κινηθούμε έως πορτοκαλί επίπεδο προειδοποίησης, λόγω των θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν, με βάση τον χρωματικό κώδικα Meteoalarm της Eumetenet» ανέφερε αρχικά ο κ. Κολυδάς.

Όπως είπε ο διευθυντής της ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού θα ισχύσει από αύριο, Τρίτη, αλλά οι θερμοκρασίες αναμένεται να κορυφωθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ από την Παρασκευή θα ξεκινήσει η πτώση του υδράργυρου.

«Στο μετεώγραμμα της Αθήνας παρατηρούμε τη βραχεία διατήρηση της ζέστης την Τετάρτη και Πέμπτη και την σημαντική πτώση του υδραργύρου το Σαββατοκύριακο» κατέληξε ο κ. Κολυδάς για τον καιρό.

Καιρός: Η ανάρτηση Κολυδά για τον καύσωνα

«Εν περιλήψει η εξέλιξη του καιρού – Αναλυτικότερα σε λίγο

Αρχικά θέλουμε να σας ενημερώσουμε, ότι το μεσημέρι θα εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, καθώς θα κινηθούμε έως πορτοκαλί επίπεδο προειδοποίησης, λόγω των θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν, με βάση τον χρωματικό κώδικα Meteoalarm της Eumetnet. 

Το έκτακτο θα ισχύσει από την Τρίτη, αλλά μόνο την Τετάρτη και την Πέμπτη  οι θερμοκρασίες θα κορυφωθούν ως προς τις μέγιστες και ελάχιστες τιμές τους, ενώ από την Παρασκευή θα ξεκινήσει πτώση της θερμοκρασίας που θα είναι ιδιαίτερα αισθητή το Σαββατοκύριακο, με ενισχυμένους βορείους ανέμους και πιθανόν από φαινόμενα . 

Στο μετεώγραμμα της Αθήνας παρατηρούμε την βραχεία διατήρηση της ζέστης την Τετάρτη και Πέμπτη και την σημαντική πτώση του υδραργύρου το Σαββατοκύριακο.

Αργότερα -πλέον ως τάση- υπάρχει μικρή και ομαλή άνοδος της θερμοκρασίας η οποία δεν αξιολογείται ως σημαντική». 

Χάρτης Κολυδά
Χάρτης Κολυδά | Twitter

 

Χάρτης Κολυδά
Χάρτης Κολυδά | Twitter