Καλά στην υγεία του ο 29χρονος υποσμηναγός που σώθηκε από την πτώση του F-16 – Monomaxos

0
19


Ο 29χρονος Υποσμηναγός κατάφερε και βγήκε σώος από το F-16 Block 52+ το οποίο κατέπεσε στην περιοχή της Ψαθούρας νότια της Χαλκιδικής.

Ο πιλότος διαπίστωσε πρόβλημα στον κινητήρα του μαχητικού πριν το εγκαταλείψει. Συγκεκριμένα, διαπίστωσε πως ο κινητήρας δεν δούλευε σύμφωνα με το πρωτόκολλο και αφού ακολούθησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και διαπίστωσε πως έχει βλάβη, ενημέρωσε πως εγκαταλείπει το F-16. 

Ο πιλότος εγκατέλειψε έγκαιρα το μαχητικό αεροσκάφος και επί μιάμιση ώρα πάλευε στην θάλασσα. Ο ιπτάμενος εξέπεμψε SOS και έτσι το Super Puma τον εντόπισε και τον μετέφερε αρχικά στη Λήμνο ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε στην Αθήνα

Χειριστής του μονοθέσιου Block 52+ ήταν ο 29χρονος υποσμηναγός Παναγιώτης Αποστολάκης, σύμφωνα με το MEGA. ο νεαρός έκανε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις ενώ νοσηλεύεται προληπτικά στο νοσοκομείο

pilotos
@MEGA
pilotos
@MEGA

Το χρονικό 

Το F-16 κατέπεσε στις 13:29 στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Ψαθούρας. Ο χειριστής του κατάφερε να ενεργοποιήσει εγκαίρως το εκτινασσόμενο κάθισμά του και να πέσει στη θάλασσα και αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, αφού οι συνάδελφοί του, που έπαιρναν μέρος στον ίδιο εκπαιδευτικό σχηματισμό με εκείνον, ήταν ουσιαστικά αυτόπτες μάρτυρες της πτώσης του F-16.

pilotos
@MEGA
pilotos
@MEGA

Το F-16 είχε απογειωθεί από τη Λάρισα και βρισκόταν σε σχηματισμό μαζί με άλλα τρία μαχητικά αεροσκάφη. Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του πιλότου συμμετείχαν ένα ελικόπτερο Super Puma, ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, ένα CL-415, επτά πλωτά του Λιμενικού και ένα εμπορικό πλοίο με σημαία Λιβερίας. 

Προς το παρόν, παραμένουν άγνωστα τα αίτια του ατυχήματος.