Κάμπιες, τρίχες και σάπιες τροφές σε σχολικά γεύματα – Απίστευτες καταγγελίες γονέα – Monomaxos

0
15


Aπίστευτες καταγγελίες έρχονται στη δημοσιότητα με αφορμή την υπόθεση που έχει προκαλέσει σάλο όταν βρέθηκε σταφυλόκοκκος σε δείγματα γευμάτων των μαθητών που υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση στη Λαμία.

Γονείς καταγγέλλουν σωρεία τέτοιων παρόμοιων περιστατικών ενώ στην εκπομπή Live News του MEGA παρουσιάζονται και φωτογραφίες ντοκουμέντα με σάπιες τροφές, με κάμπιες δίπλα από τρόφιμα, σε γεύματα που προορίζονταν σε μικρούς μαθητές.

«Η πρώτη φωτογραφία είναι μήλο. Ναι. Έτσι παραδόθηκε στο παιδί. Πριν 6 μήνες. Είναι σάπιο, είναι ένα σάπιο μήλο το οποίο το έβαλαν μέσα για να το φάει ένα παιδάκι», είπε ο πατέρας μαθητή.

«Η επόμενη φωτογραφία είναι κοτόπουλο, το οποίο φαίνεται πάνω άμα ζουμάρετε ότι δεν έχει, έχει ακόμα φτερά πάνω, και μας έχει πει ότι είναι μόνο νωπό μπούτι. Αυτό έχει πει ότι είναι οι προδιαγραφές εσείς πως το βλέπετε αυτό. Αυτά μπορεί να τα φάει το παιδί; 6 χρονών;».

«Η επόμενη φωτογραφία φαίνεται το άψητο μπιφτέκι. Είναι άψητο, είχε πάρα πολλά σε πολλά σχολεία, απλά εμείς βρήκαμε αυτό».

Σε άλλη εικόνα φαίνεται μπρόκολο που δίπλα του έχει μία κάμπια.

«Το επόμενο είναι μπρόκολο που ήταν άβραστο τις περισσότερες φορές και τα όσπρια άβραστα, αλλά τι γίνεται στο μπρόκολο, έχουν βρει πάρα πολλές φορές κάμπιες, το οποίο η απάντηση είναι ότι ήταν βιολογικά για αυτό έχει κάμπιες».

Όπως αναφέρει το «Live News» υπάρχει σωρεία τέτοιων εγγράφων για ακατάλληλα τρόφιμα.

«Κατά την διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς έτους 2022 – 2023 τα όσπρια και οι χειμερινές σαλάτες θα τα χαρακτηρίζαμε ως ωμά. Σχετικά με την υγειονομική καταγγελία του παρόντος εγγράφου έχει διαπιστωθεί ότι εντός της κλειστής συσκευασίας να υπάρχουν ξένα σώματα όπως τρίχες», αναφέρει η καταγγελία στον ΟΠΕΚΑ.

Δείτε τις φωτογραφίες ντοκουμέντα:

sapio milo
Σάπιο μήλο | Glomex/MEGA
kotopoulo
Χαλασμένο κοτόπουλο | Glomex/MEGA
mprokolo
Κάμπια σε μπρόκολο | Glomex/MEGA

«Βρέθηκε πάγος σε μπιφτέκι»

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι σε πολλά επίπεδα. Γευστικά δεν άρεσε το φαγητό, υπήρχαν αστοχίες στα γεύματα των παιδιών. Υπήρξε μπιφτέκι που βρέθηκε πάγος. Η ποιότητά του δεν είναι φρέσκο κρέας, ψημένο. Βρέθηκε κάμπια σε κουνουπίδι, βρέθηκαν κάποια κομματάκια εξωτερικά ίσως από σακούλες.

Ήταν μία συνολική δυσαρέσκεια, ακόμα και στην ποιότητα της συσκευασίας, γιατί δεν μπορείς να βάζεις ζεστό φαγητό σε πλαστικές συσκευασίες», είπε μητέρα μαθητή.

Όπως ανέφερε στο MEGA ο Διονύσης Βορίσης, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 11ου Δημοτικού Λαμίας, πολλοί ήταν οι μαθητές που πέταξαν το φαγητό λόγω της κατάστασής του.