Κέρκυρα: Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης – Συνελήφθη απότακτος αστυνομικός – Monomaxos

0
34


Μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης εξαρθρώθηκε στην Κέρκυρα, ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ένας απότακτος της ΕΛΑΣ.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, μέσα σε δύο ημέρες, σε οργανωμένη επιχείρηση συνελήφθησαν δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων ο εγκέφαλος της σπείρας, ένας 38χρονος αλλοδαπός, ενώ έγιναν άλλες εννέα συλλήψεις, εκ των οποίων οι πέντε Έλληνες και οι τέσσερις αλλοδαποί, καθώς και ένας απότακτος αστυνομικός.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο αρχηγός της σπείρας είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα για υπόθεση ναρκωτικών, ωστόσο, συνέχιζε την εγκληματική του δράση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας 38χρονος Αλβανός υπήκοος που έπαιζε το ρόλο του επικεφαλής του κυκλώματος και μια 45χρονη Ελληνίδα φέρονται ως τα ηγετικά στελέχη και αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, για συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας απότακτος αστυνομικός, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2020 για ληστείες.

Πώς δρούσε το κύκλωμα στην Κέρκυρα

Ο 38χρονος έκανε την εισαγωγή των ναρκωτικών και έδινε ρόλους στα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος για τη διακίνησή τους. Υπαρχηγός φέρεται ένας 32ρονος Έλληνας, που είναι έγκλειστος στις φυλακές και είχε οργανώσει τη μεταφορά της κοκαΐνης από την Αθήνα στην Κέρκυρα.

Η 45χρονη είχε το ρόλο του «τοποτηρητή» στο νησί, καθώς ήταν υπεύθυνη για την παραλαβή των ναρκωτικών, τη νόθευση, το μοίρασμα των ποσοτήτων σε συσκευασίες και την παράδοση των ουσιών στους διακινητές.

Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, το χρηματικό ποσό 5.600 ευρώ, ποσότητα κοκαΐνης, δύο αυτοκίνητα και οκτώ κινητά τηλέφωνα, κοκαΐνη 1,5 κιλού.

Η ποσότητα που υπολογίζεται ότι διακίνησε συνολικά η σπείρα, ξεπερνά το 1,5 κιλό με οικονομικό όφελος περίπου 95.000 ευρώ, ενώ από τις επιχειρήσεις των τελευταίων ημερών, κατασχέθηκαν 950 γραμμάρια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν, ενώ ήδη κρατούνται. Από την επιχείρηση ταυτοποιήθηκαν ακόμα εννέα πρόσωπα ως συνεργοί τους οι οποίοι και αναζητούνται.

Google News