Κιλκίς: Μαρτυρίες για τους πυροβολισμούς – «Απειλούσαν τον κτηνοτρόφο ότι θα τον ξεκοίλιαζαν» – Monomaxos

0
13


Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον θάνατο 45χρονου στο χωριό Μουριές του Κιλκίς.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, το θύμα φέρεται να επιχείρησε, μαζί με τρεις συνεργούς του, να ληστέψει έναν 54χρονο την ώρα που εκείνος κοιμόταν μέσα στην κτηνοτροφική του μονάδα.

Ο 54χρονος άκουσε τον θόρυβο από την απόπειρα διάρρηξης, άρπαξε το κυνηγετικό του όπλο και μέσα στο σκοτάδι, άνοιξε πυρ.

Τα σκάγια τραυμάτισαν θανάσιμα τον 45χρονο, που έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος.

Ξάδερφος του κτηνοτρόφου, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το συμβάν και μεταξύ άλλων είπε: «Τι δουλειά είχαν να πάνε εκεί 4 άτομα 22:00 η ώρα το βράδυ; Το παιδί κοιμόταν και είναι ένα παιδί που δεν πειράζει ούτε μυρμήγκι».

«Πήγαν αυτά τα 4 άτομα, κάνανε κομμάτια την πόρτα. Τους ξέρω αυτούς φυσικά. Και το θύμα το ήξερα. Η αστυνομία ξέρει το ποιόν τους, κάποια στιγμή θα γινόταν κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.

Κιλκίς: Η μαρτυρία συγγενή του 54χρονου

«Εγώ ξέρω τον πατέρα του θύματος, ήμασταν συγχωριανοί. Δε δούλευαν, έκαναν βόλτες. Τον είχε πάρει μια βδομάδα τον ανήλικο για να τον βοηθήσει να του βοσκάει τα πρόβατα και τον έπιασε να του κλέβει 50 ευρώ μέσα από το αμάξι και τον έδιωξε», είπε ο ξάδερφος του 54χρονου.

«Κρίμα στο παλικάρι που έφυγε αλλά κρίμα και στο δικό μας το παιδί. Πήγαν να τον σκοτώσουν. Του μίλησαν η μάνα του και ο αδερφός του, και τους είπε να ησυχάσουν», συμπλήρωσε.

«Το παιδί όταν ήταν εκεί πέρα πήρε την Αστυνομία τηλέφωνο και είπε ότι του σπάνε την πόρτα και ρώτησε τι να κάνει. Όταν είδε ότι του σπάνε την πόρτα, έκλεισε το τηλέφωνο και πήρε το όπλο», σημείωσε.

«Του έλεγαν “άνοιξε, θα σε ξεκοιλιάσουμε”. Αυτό ήταν θέμα χρόνου να συμβεί. Τον γέμισαν ψέματα (σ.σ. το θύμα) και ήρθε. Όλο το χωριό έλεγε ότι είναι φυσιολογικό αυτό που έγινε», είπε επίσης ο συγγενείς του 54χρονου.

«Βρήκαν εκεί το τσεκούρι και τον πυροσβεστήρα, δεν τα είχαν μαζί τους. Ήταν λάθος αυτό που έγινε, και να χαθεί έτσι ένα παιδί», σημείωσε.

Κιλκίς: Οι αναφορές για τον δράστη

«Τους έχει σιχαθεί όλο το χωριό, είναι αγανακτισμένο. Πέρασαν πάνω από 500 άτομα και μου είπαν “όλο το χωριό είναι με το μέρος σου, έχεις δίκιο”. Κλέβουν και ρημάζουν. Αυτοί παλιά ήταν στην Αθήνα και τους έδιωξαν από εκεί. Ήρθαν σε ένα χωριό πιο κάτω και τους διώξανε και από εκεί», τόνισε ο πατέρας του 54χρονου.

«Ο γιος μου, όταν ήρθαν αυτοί εδώ πέρα, πήρε την Αστυνομία τηλέφωνο και τους είπε “έχω τέσσερα άτομα εδώ, θέλουν να με λιντσάρουν, να με κλέψουν, να με σκοτώσουν”», συμπλήρωσε.

«Του είπαν κρυφτείτε, φύγετε”. Ο γιος μου κοιμόταν μέσα, τον αιφνιδίασαν μέσα στον ύπνο. Του είπαν “θα σε σκοτώσουμε”, τον έβριζαν. Δεν ήταν το κίνητρο μόνο το κλέψιμο, ήθελαν να τον σκοτώσουν», πρόσθεσε ο πατέρας του 54χρονου.

«Αν τον σκότωναν, δε θα τον βρίσκαμε κιόλας, θα τον πετούσαν πουθενά και δε θα ξέραμε και ποιος το έκανε», είπε επίσης.