Κοζάνη: Ορφανό αρκουδάκι βρέθηκε σε αυλή – Μοιάζει με λούτρινο – Monomaxos

0
16


Ένα χαριτωμένο αρκουδάκι που μοιάζει με λούτρινο και είχε την ατυχία να μείνει ορφανό, σώθηκε χάρη στα αντανακλαστικά δύο ανθρώπων στο Εμπόριο Κοζάνης

Στην αυλή του Παύλου και της Μάρθας προσπάθησε να βρει καταφύγιο, ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας, ένα μόλις τριών μηνών αρκουδάκι που διεσώθη, όταν το ζευγάρι το περιόρισε σε ασφαλές σημείο και ειδοποίησε τη Δασική Υπηρεσία Κοζάνης και τον Αρκτούρο.

Η ομάδα άμεσης επέμβασης έφτασε στο σημείο και ηρέμησε το αρκουδάκι που είχε τρομοκρατηθεί, δίνοντας του τροφή και νερό. Άμεσα ξεκίνησαν και οι έρευνες για τον εντοπισμό της μητέρας του. 

Το αρκουδάκι τοποθετήθηκε σε ειδική κατασκευή προκειμένου να μην το σκάσει αλλά να μπορέσει να βγει μόνο με επέμβαση της μητέρας του. Το κλάμα ακουγότανε σε μεγάλη ακτίνα αλλά δυστυχώς η μητέρα δεν εμφανίστηκε και δεν επανενώθηκαν. 

Έτσι, ο Αρτούρος παρέλαβε το αρκουδάκι και το μετέφερε στο Κέντρο Επανένταξης Άγριας Ζωής, όπου θα μεγαλώσει για ένα έτος και στη συνέχεια θα γίνει επιχείρηση για να προσπαθήσουν να επανενταχθεί στο φυσικό περιβάλλον. Η νεαρή αρκούδα ονομάστηκε «Μάρθα».