Μετρό στα Εξάρχεια: Διαμαρτυρία γονέων για την «ασφυκτική περίφραξη» δίπλα σε σχολείο – Monomaxos

0
16


Την παντελή παραβίαση μέτρων ασφαλείας έξω από τον παιδικό σταθμό στην οδό Θεμιστοκλέους, εξαιτίας της «ασφυκτικής» περίφραξης του χώρου της πλατείας Εξαρχείων για την κατασκευή του μετρό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων 1ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Ένωση «μόλις 1,70 μέτρα ελεύθερου χώρου με το ζόρι -αντί για 3,5 που ορίζονται με σαφήνεια από τη νομοθεσία- αφήνει η λαμαρίνα της οδού Θεμιστοκλέους για την πρόσβαση πυροσβεστικού ή ασθενοφόρου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης».

Και συνεχίζουν τονίζοντας πως «ο δρόμος της οδού Στουρνάρη έχει περιοριστεί στο μισό, αφήνοντας χώρο μόνο για ένα αυτοκίνητο, το ένα πεζοδρόμιο έχει καταργηθεί εντελώς και μένει ένα ακόμα, μικρό, στο οποίο υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα και συνωστίζονται τα διερχόμενα άτομα».

«Όλα αυτά χωρίς να έχει βγει ακόμα επίσημα το σχέδιο διαφυγής και το σημείο συγκέντρωσης των παιδιών τόσο του παιδικού σταθμού όσο και του γειτονικού γυμνασίου σε περίπτωση σεισμού» σημειώνουν με νόημα σε ανακοίνωσή τους.

η Ένωση Γονέων 1ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων ζητά «τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή φοίτηση των παιδιών μας στα σχολεία που βρίσκονται μια ανάσα από την πλατεία Εξαρχείων».

Παράλληλα καταγγέλλουν «την προκλητική προσαγωγή γονιού στις 13/5 μετά τη διαμαρτυρία του για την παντελή παραβίαση μέτρων ασφαλείας έξω από τον παιδικό σταθμό του παιδιού του στην οδό Θεμιστοκλέους, στο πλαίσιο της ακόμη μεγαλύτερης περίφραξης του χώρου της πλατείας Εξαρχείων για την κατασκευή του μετρό».