Μύλος των Ξωτικών: Μαγεία Χριστουγέννων στα Τρίκαλα – Εκπλήξεις, πυροτεχνήματα και πλήθος κόσμου – Monomaxos

0
40


Το ταξίδι του «Μικρού πρίγκηπα στον πλανήτη των Χριστουγέννων» είναι το κεντρικό θέμα του φετινού Μύλου των Ξωτικών στα Τρίκαλα.

Το απόγευμα της Κυριακής 26 Νοεμβρίου «οι καρδιές χιλιάδων φίλων των Ξωτικών γέμισαν από μηνύματα αγάπης», όπως τονίζεται από τον δήμο Τρικκαίων, σε μια λαμπερή επίσημη τελετή έναρξης.

Τα Ξωτικά, οι Πιλότοι, η Αστρονόμος, ο Φανανάφτης, ο Αγιος Βασίλης, ο Μικρός Πρίγκηπας κάλεσαν χιλιάδες μικρά και μεγάλα παιδιά σε ένα ταξίδι στη χαρά, στο χαμόγελο και στην αισιοδοξία.

Η τελετή έναρξης περιελάμβανε μια θεατρική απόδοση του κεντρικού θέματος της διοργάνωσης, με τραγούδι, χορό, φαντασμαγορικό φωτισμό, χρήση της σκηνής και του καρουζέλ, χορευτές και πολλά πυροτεχνήματα που φώτισαν τον τρικαλινό ουρανό, μαζί με μία εντυπωσιακή ρόδα 32 μέτρων.

Τρίκαλα: Εκπλήξεις και μαγεία

Αρκετές ήταν και εκπλήξεις σε ένα ανανεωμένο πάρκο, που, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Νίκος Σακκάς, «ξεπέρασε πολλές δυσκολίες για να πραγματοποιηθεί, μετά τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου». Πλέον, όπως επεσήμανε ο ίδιος, «το παραμύθι ξεκινά, η μαγεία είναι εδώ».

356.jpg
Δήμος Τρικκαίων

Η φετινή δωδέκατη διοργάνωση σηματοδότησε την ενότητα και τη συνέχεια των Τρικαλινών στη διοργάνωση της χαράς.

536.jpg
Δήμος Τρικκαίων

Τρεις δήμαρχοι καλωσόρισαν τους επισκέπτες και τις επισκέπτριες. Ο νυν δήμαρχος κάλεσε στη σκηνή τον εμπνευστή και πρωτεργάτη, όπως είπε, της διοργάνωσης, τον Χρήστο Λάππα. Και ακολούθησε ο τέως δήμαρχος και νυν υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, που, όπως εμφατικά είπε ο κ. Σακκάς, απογείωσε τη διοργάνωση.

8578.jpg
Δήμος Τρικκαίων

Ο κ. Λάππας ανέτρεξε πίσω στο 2011, όταν «με πίστη και λίγη τρέλα, ξεκινήσαμε το ταξίδι», ευχόμενος καλή επιτυχία και σε αυτή τη διοργάνωση, με έμφαση «στο μήνυμα ελπίδας για τη Θεσσαλία που δοκιμάστηκε».

Στα Τρίκαλα και ο Παπαστεργίου

Ο κ. Παπαστεργίου καλωσόρισε άπαντες «στην καταπληκτική αυτή γιορτή», καθώς και τον δήμαρχο Χάλκης που παραβρισκόταν, αναφερόμενος ξανά στην αξία της δωρεάς ολόκληρου του συγκροτήματος του Μύλου από τον Ιωάννη Ματσόπουλο στον Δήμο Τρικκαίων, πριν από 45 χρόνια. Αναφέρθηκε και ο ίδιος στη στήριξη της Θεσσαλίας μετά τις πλημμύρες και έδωσε ευχές για καλές γιορτές με αγάπη.

546.jpg
Δήμος Τρικκαίων

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα για χιλιάδες νέους και νέες με τη δημοφιλή τραγουδίστρια Ζοζεφίν.

6357648.jpg
Δήμος Τρικκαίων