Νεκρό έμβρυο στη Σόλωνος: Πού στρέφονται οι έρευνες – Το χρονικό και τα αναπάντητα ερωτήματα – Monomaxos

0
25


Σοκ και πολλά αναπάντητα ερωτήματα έχει προκαλέσει ο εντοπισμός νεκρού βρέφους το απόγευμα της Δευτέρας (26/02) σε αποχέτευση κτιρίου στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η αστυνομία περισυνέλεξε αργά χθες το βράδυ το έμβρυο και την Τρίτη αναμένεται να γίνει νεκροψία, ενώ παράλληλα είναι σε εξέλιξη οι έρευνες.

Φως στη σκοτεινή υπόθεση αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα (27/02) κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

Σε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ τονίζεται ότι οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο κάποια γυναίκα που είχε μεταβεί στο κτίριο να απέβαλε και να πέταξε το έμβρυο στην τουαλέτα.

Το νεκρό έμβρυο εντοπίστηκε χθες σε αποχέτευση επί της οδού Σόλωνος σύμφωνα με αναφορά εργαζόμενου σε συνεργείο αποφράξεων, ο οποίος βρέθηκε σε εγκαταστάσεις της ΜΚΟ «Γιατροί χωρίς Σύνορα».

Ο υπάλληλος της εταιρείας τοποθέτησε κάμερα στον αγωγό αποχέτευσης για να εντοπίσει πού χρειάζεται απόφραξη, για την οποία εκλήθη.

Η εξέταση του αγωγού έφερε μια φρικιαστική αποκάλυψη, καθώς ο υπάλληλος της εταιρείας αποφράξεων εντόπισε ότι υπήρχε κάτι που έμοιαζε με βρέφος.

Σόλωνος: Φρίκη και σοκ

Η εικασίες επιβεβαιώθηκαν, καθώς όντως διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για βρέφος περίπου 5 μηνών.

Ο υπάλληλος ειδοποίησε την αστυνομία και τους «Γιατρούς χωρίς Σύνορα», καθώς στην συγκεκριμένη οδό συστεγάζεται και ο εν λόγω οργανισμός.

Ο ίδιος, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε, ενημέρωσε τους υπεύθυνους της ΜΚΟ, οι οποίοι του απάντησαν ότι θα κάνουν άμεσα όσα απαιτούσε η περίσταση.

Στις 18:30 ο υπάλληλος της εταιρείας αποφράξεων μετέβη στο ΑΤ των Εξαρχείων και ενημέρωσε για το μακάβριο εύρημα του τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες είχε μαζί του και φωτογραφίες που επιβεβαίωναν τα λεγόμενά του.

Σόλωνος: Σε «ψυγείο» το έμβρυο

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, αστυνομικοί βρήκαν το νεκρό βρέφος σε ένα «ψυγείο» στα γραφεία της ΜΚΟ και οι υπεύθυνοι που κλήθηκαν για εξηγήσεις τόνισαν πως θα ενημέρωναν τις αρχές το πρωί της Τρίτης.

Το γεγονός ότι καθυστέρησαν να ενημερώσουν άμεσα τις αρχές, έχει γεννήσει ήδη πολλά ερωτήματα.

Οι άνθρωποι της οργάνωσης τοποθέτησαν το μωρό σε ένα κασόνι ενώ σήμερα θα μεταβούν στο σημείο η αστυνομία και ο ιατροδικαστής προκειμένου να προχωρήσουν σε νεκροψία – νεκροτομή.

Να σημειωθεί ότι δίπλα στα γραφεία των «Γιατρών χωρίς Σύνορα» βρίσκεται μία ιδιωτική μαιευτική κλινική και ερευνάται πώς το συγκεκριμένο βρέφος βρέθηκε στο σύστημα αποχέτευσης.

Από τους αρμόδιους ερευνάται το ενδεχόμενο αποβολής από εγκυμονούσα και κατά αυτόν τον τραγικό τρόπο να βρέθηκε το μωρό στο σύστημα αποχέτευσης.

Πάντως, δεν υπάρχει πληροφορία ούτε στο μαιευτήριο, ούτε στους «Γιατρούς χωρίς Σύνορα» για το αν έφτασε κάποια γυναίκα που πιθανότατα έχριζε άμεσης βοήθειας.

Το έμβρυο που ανακάλυψε τη Δευτέρα υδραυλικός, υπάλληλος σε εταιρεία αποφράξεων, ήταν περίπου πέντε μηνών.