Ο Απόστολος Μαγγηριάδης βραβεύτηκε από την ΠτΔ στα δημοσιογραφικά βραβεία του Ιδρύματος Μπότση – Monomaxos

0
14


Τα βραβεία του Ιδρύματος Μπότση, δηλαδή τα δημοσιογραφικά βραβεία και οι τιμητικές διακρίσεις για την προαγωγή του δημοσιογραφικού Λειτουργήματος απονεμήθηκαν τη Δευτέρα 20 Μαΐου στο Ζάππειο Μέγαρο. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Πάνος Καραγιάννης υποδέχθηκε τους καλεσμένους με επικεφαλής την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και συνεχάρη τους βραβευόμενους.

Ανάμεσα στα τιμώμενα πρόσωπα ήταν και δημοσιογράφοι της ΕΡΤ. Ο Απόστολος Μαγγηριάδης βραβεύθηκε για την αντικειμενική και με πληρότητα δημοσιογραφική πορεία, ο Γιάννης Δάρρας για τα τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ «+άνθρωπος», τα οποία εντάσσονται στο αναπτυσσόμενο είδος της δημοσιογραφίας του αντίκτυπου και η Αλεξία Καλαΐτζη για την έρευνα και παρουσίαση δημοσιογραφικών ντοκιμαντέρ.

Ο Απόστολος Μαγγηριάδης μετά τη βράβευσή του ανέφερε: «Είναι ένα βραβείο για τη δική μου γενιά των ανθρώπων που μπήκαν στη δημοσιογραφία σε αρκετά δύσκολες συνθήκες και προσπαθούμε, με όλες μας τις δυνάμεις, να κάνουμε μία αξιοπρεπή δουλειά, με σεβασμό στους τηλεθεατές μας». 

Να σημειωθεί επίσης ότι ειδικά βραβεία απονεμήθηκαν στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, Βασίλη Βασιλόπουλο, Αντώνη Καραγιαννάκη και Χρήστο Πλευριά.

Επίσης, το ίδρυμα Μπότση απένειμε δύο τιμητικές διακρίσεις στις οικογένειες των δύο πιλότων που έχασαν τη ζωή τους όταν κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, το καναντέρ κατέπεσε στην Εύβοια.