Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΚύρια ΘέματαΟι κυνηγοί επέστρεψαν στον Έβρο - «Ταφόπλακα από την κυβέρνηση στην Άγρια...

Οι κυνηγοί επέστρεψαν στον Έβρο – «Ταφόπλακα από την κυβέρνηση στην Άγρια Ζωή» – Monomaxos


Σε σοβαρές καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο προέβη σήμερα (13/02) η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) και Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων.

Με τίτλο «Ταφόπλακα από την κυβέρνηση στην Άγρια Ζωή του Έβρου», στο σχετικό δελτίο τύπου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι οι κυνηγοί επέστρεψαν στο Δέλτα του Έβρου, παρά τη γενική κατακραυγή, με υποχωρήσεις από την πλευρά του Μαξίμου.

«Πέρυσι το καλοκαίρι, η χώρα μας υπέστη μια οικολογική καταστροφή με πανευρωπαϊκό αντίκτυπο: την ανυπολόγιστη καταστροφή στο πολυτιμότερο δάσος της χώρας, της Δαδιάς. Ένα δάσος στο οποίο ζουν και φωλιάζουν σπάνια και προστατευόμενα πουλιά και ζώα», τονίζει η ΠΦΠΟ.

«Τότε κάτω από τη γενική κατακραυγή και την ανησυχία και ενώ η Δαδιά ακόμη καιγόταν, ο αρμόδιος υπουργός κ. Σκυλακάκης απαγόρευσε το κυνήγι στον Έβρο», επισημαίνεται.

«Δυστυχώς δεν κράτησε πολύ. Μετά από λίγες μέρες έκανε δεύτερη αλλαγή επιτρέποντας το κυνήγι του αγριόχοιρου και νομιμοποιώντας έτσι την παρουσία κυνηγών και ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι η λαθροθηρία είναι κανόνας», αναφέρεται στη συνέχεια.

Έβρος: Κυνήγι στο Δέλτα

Σύμφωνα με την ΠΦΠΟ «στη συνέχεια μετά από διαμαρτυρίες κυνηγετικών οργανώσεων, έκαναν νέες αλλεπάλληλες υποχωρήσεις επιτρέποντας κάθε φορά το κυνήγι και σε νέες εκτάσεις μέχρι που φτάσαμε στην 5η αλλαγή με την οποία επιτρέπουν το κυνήγι και στο Δέλτα του Έβρου».

Επιπλέον, σημειώνεται ότι «η ΠΦΠΟ, έκανε συνεχείς προσπάθειες και επαφές, ανακοινώσεις, παραστάσεις σε ΜΜΕ και έστειλε διαδοχικές επιστολές ακόμη και στον Πρωθυπουργό».

«Μάταια όπως αποδείχθηκε. Ενώ εμείς αγωνιζόμαστε να σώσουμε την άγρια ζωή και τα τελευταία πολύτιμα οικοσυστήματα της χώρας, η κυβέρνηση υποχωρεί στις πιέσεις αυτών που την καταστρέφουν για να διασκεδάσουν», σημειώνεται.

Έβρος: Οι καταγγελίες

«Το κυνήγι είναι μια αναχρονιστική βαρβαρότητα με χιλιάδες θύματα κάθε χρόνο, ανάμεσά τους και πολλούς ανθρώπους καθώς εκτός από τα κυνηγετικά δυστυχήματα, πολλά εγκλήματα γίνονται από κυνηγετικά όπλα. Όσοι καταλαβαίνουν το πρόβλημα θα πρέπει να στείλουν ένα μήνυμα στην κυβέρνηση και στον πολιτικό κόσμο της χώρας: οτι οι πελατειακές υποχωρήσεις στους κυνηγούς βλάπτουν σοβαρά το περιβάλλον και την κοινωνία», διευκρινίζει η ΠΦΠΟ.

Google News
monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments