Παιδοψυχιατρική Εταιρεία για Σεπόλια: «Επιστημονικά αβάσιμη η συναίνεση παιδιού 12 ετών» – Monomaxos

0
19


Ανακοίνωση για τη φρικιαστική υπόθεση μαστροπείας και βιασμού της 12χρονης από τα Σεπόλια, αλλά και την εισαγγελική πρόταση, εξέδωσε η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος- Ένωση Ψυχιάτρων Παιδιών και Εφήβων.

Μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι είναι επιστημονικά αβάσιμο και ηθικά απορριπτέο ένα παιδί σε αυτή την ηλικία μπορεί να συναινέσει σε σεξουαλική πράξη.

«Η Εταιρεία μας παρακολουθεί με βαθιά ανησυχία τις εξελίξεις στην υπόθεση του Κολωνού ειδικά ως προς τα ζητήματα ερμηνείας και εφαρμογής της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία ανήλικων παιδιών από σεξουαλική εκμετάλλευση και βιασμό», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Παρέμβαση για την υπόθεση στα Σεπόλια

Στη συνέχεια επισημαίνεται: «Τονίζουμε ότι θεωρούμε ως ηθικά απορριπτέα όσο και επιστημονικά αβάσιμη, οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα μπορούσε να συναινέσει σε σεξουαλική πράξη με ενήλικα».

«Ελπίζουμε ότι οι θεσμικά υπεύθυνοι θα προστατεύσουν τα κατεξοχήν θύματα της υποθέσεως του Κολωνού, δηλαδή τα παιδιά και ότι μέχρι τώρα λάθη και αστοχίες θα διορθωθούν πάραυτα», υπογραμμίζει η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία.

«Η προστασία των παιδιών είναι κατάκτηση της κοινωνίας μας και πρέπει να είναι πρώτιστο μέλημα όλων μας», αναφέρεται επίσης στη σχετική ανακοίνωση για την υπόθεση στα Σεπόλια.