Πειραιάς: 91 κιλά κοκαΐνης αξίας 4 εκατ. ευρώ βρέθηκαν κρυμμένα ανάμεσα σε μπανάνες – Monomaxos

0
306


Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο με στοιβαγμένες μπανάνες, το οποίο είχε φτάσει στον Πειραιά από το Εκουαδόρ.

Το εμπορευματοκιβώτιο είχε εκφορτωθεί από πλοίο σημαίας Λιβερίας, προερχόμενο από το Εκουαδόρ, τις βραδινές ώρες της Δευτέρας (13/11-23).

Την επομένη, μικτό κλιμάκιο στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου (ΔΙ.ΔΙ.ΝΑΛ.) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου του Πειραιά, με τη συνδρομή υπαλλήλων του Γ’ Τελωνείου Πειραιά-Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου, έκαναν έρευνα και εντόπισαν 81 πλαστικές πλαστικές συσκευασίες στην οποία περιέχονταν 91 κιλά κοκαΐνης. 

Η αξία του παράνομοι φορτίου, ανέρχεται σε 4.000.000 ευρώ. 

Η κοινή αυτή επιχείρηση έλαβε χώρα στο πλαίσιο της διυπηρεσιακής συνεργασίας για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ.

Στις 19/11 και 22/11 πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε επιπλέον δεκαέξι εμπορευματοκιβώτια, που συνδέονταν με το αρχικό, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αλλά δεν προέκυψε τίποτα. 

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο του Πειραιά, ενώ δείγμα από την κατασχεθείσα ποσότητα ναρκωτικής ουσίας ελήφθη από κλιμάκιο του Γενικού Χημείου του Κράτους προς εξέταση.

Google News