Πέθανε ο πρώην δικαστής και εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Λινός – Monomaxos

0
18


Σε ηλικία 85 ετών πέθανε χθες, Πέμπτη (21/3) ο πρώην δικαστής και εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Λινός, με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων να εκδίδει συλλυπητήρια ανακοίνωση.

«Ο αείμνηστος Δημήτρης Λινός, με τις γνώσεις του και την ευγένειά του, συνέβαλε με το δικό του ξεχωριστό τρόπο στον καθημερινό αγώνα απονομής του Δικαίου» αναφέρεται μεταξύ άλλων στη συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΕΔΕ.

Ο Δημήτρης Λινός, παράλληλα, είχε τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη με τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέα και από τον πρόεδρο της Λιθουανίας με το ανώτερο παράσημο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στις 27 Μαρτίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00 το πρωί στο Κοιμητήριο Κηφισιάς (Ιερός Ναός Αγίου Τρύφωνος).

Δημήτρης Λινός: Ποιος ήταν

Ο Δημήτρης Λινός γεννήθηκε το 1939 στη Χίο, όπου και πραγματοποίησε τις εγκύκλιες σπουδές του. Το έτος 1957 εισήχθη στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ τον Ιανουάριο του έτους 1967 εισήλθε στο Δικαστικό Σώμα, επιτυχών πρώτος στο σχετικό διαγωνισμό και διορίστηκε Πάρεδρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Διήλθε όλους τους βαθμούς της Δικαιοσύνης και τον Ιούλιο του 2002 επελέγη από το Υπουργικό Συμβούλιο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, ενώ τον Ιούλιο του 2003 επελέγη στο ανώτατο αξίωμα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Την 1η Ιουλίου 2006 αποχώρησε από την Υπηρεσία, λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας, έχοντας υπηρετήσει τη Δικαιοσύνη επί 40 έτη.

Κατά το έτος 1975 πρωτοστάτησε, με άλλους συναδέλφους, στην επαναλειτουργία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και εκλέχθηκε μέλος του Δ.Σ. και του Προεδρείου της.

Ήταν μέλος επιστημονικών και πολιτιστικών εταιρειών και είχε λάβει μέρος σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο
εξωτερικό.
 

Google News