Στυλίδα: Έριξαν δηλητήριο σε δέντρα και τα ξέραναν στην παραλιακή οδό – Monomaxos

0
14


Ένα θλιβερό περιστατικό καταγράφηκε στην παραλιακή οδό της Στυλίδας, στον Καραβόμυλο, όπου άγνωστοι «πότισαν» με δηλητήριο τα δέντρα της παραλιακής οδού, ξεραίνοντάς τα. 

Όπως μεταφέρει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤΒαγγέλης Μητρούσιας, παρόμοιο περιστατικό καταστροφής του περιβάλλοντος φυσικού χώρου έγινε την προηγουμένη εβδομάδα στον Σακουλέβα ποταμό της Φλώρινας.

Ο Αθανάσιος Χαρμαντζής, πρόεδρος της κοινότητας, εξήγησε πώς οι δράστες κουβάλησαν ένα επαναφορτιζόμενο τρυπάνι μέχρι την παραλία, τρύπησαν με αυτό την βάση του κορμού των δέντρων και ενέχυσαν δηλητηριώδες φυτοφάρμακο για να τα ξηράνουν, καταστρέφοντάς τα.

Τα ξεραμένα δέντρα
Τα ξεραμένα δέντρα | ΕΡΤ

Ο αντιδήμαρχος Αποστόλης Καρανάσιος εξήγησε πως οι υπηρεσίες του Δήμου πήραν δείγματα από τα δέντρα, για να προσδιορίσουν σε τι βαθμό έχουν επηρεαστεί και εάν μπορούν να διασωθούν.

Όσα δεν επιδέχονται επισκευής, θα ξεριζωθούν και θα αντικατασταθούν από νέα δέντρα. Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι στον Καραβόμυλο, μαθαίνοντας πως οι επιτήδειοι έστησαν ολόκληρη «επιχείρηση» για να καταστρέψουν τα πολυετή δέντρα τους.

Google News