Συγκινεί η ηλικιωμένη στην Κατερίνη που δώρισε ασθενοφόρο: «Να σωθούν άνθρωποι» – Το αίτημα στους βουλευτές – Monomaxos

0
21


Συγκινούν οι δηλώσεις της κα  Ειρήνης Παρασκευοπούλου, της συνταξιούχου εκπαιδευτικού από την Κατερίνη που δώρισε το ασθενοφόρο στην περιφέρειά της, εις μνήμη του παιδιού της.

Η κα Παρασκευοπούλου μίλησε στον ΑΝΤ1 για την απόφασή της να κάνει τη σημαντική δωρεά, την προέλευση των χρημάτων αλλά και έστειλε το δικό της μήνυμα στους πολιτικούς για την ανάγκη ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας με περισσότερα ασθενοφόρα.

Στην Πιερία υπάρχουν πέντε ασθενοφόρα, όλα από δωρεές, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός.

Όπως είπε η δωρήτρια, τα χρήματα προήλθαν από την απαλλοτρίωση ενός οικοπέδου που είχε δώσει το κράτος στην οικογένεια μετά τον θάνατο του πατέρα της στον πόλεμο της Αλβανίας.

«Τον πατέρα μου δεν τον γνώρισα. Το 41 είχε τελειώσει ο πόλεμος στο Τεπελένι, αλλά οι δικοί μας δεν το ήξεραν και συνέχισαν. Προσπαθώντας να γλιτώσει κάποιο άλλο πατριωτάκι, του ήρθε μία σφαίρα» είπε η ίδια και σημείωσε πως έμεινε άθαφτος στο μέτωπο. 

Το κράτος, ύστερα, έδωσε στη μητέρα της ένα χωράφι 15 στρεμμάτων και η οικογένεια το φύλαγε μέχρι και πριν από λίγο διάστημα, όταν «το πήρε ο δρόμος». 

Το οικόπεδο είχε γραφτεί στο όνομα του γιου της, ο οποίος έχασε τη ζωή του. Έκτοτε αποφάσισε να μην ξοδέψει τα χρήματα. 

«Το θεώρησα σωστό. Σαν ιεροσυλία φυλάγαμε τα λεφτά, για να σωθούν και άλλοι άνθρωποι. Να σωθούν όσοι μπορούν» είπε η ηλικιωμένη. 

«Ιεροσυλία ήταν για τον πατέρα μου, αυτός θυσιάστηκε και εμείς θα εκμεταλλευτούμε;».

Όταν η δημοσιογράφος παρατήρησε πως αυτό που θέλει η ηλικιωμένη είναι το ασθενοφόρο να μεταφέρει άτομα της ηλικίας της και όχι νέους ανθρώπους, εκείνη επεσήμανε πως «αυτή είναι η ευχή μου». 

Ερωτώμενη αν διαβεβαιώθηκε ότι το ασθενοφόρο θα έχει πλήρωμα, είπε, χιουμοριστικά: «Δούλεψα 30 χρόνια δασκάλα, ο σύζυγος καθηγητής. Θα έπεφτα σε αυτή την

Καταλήγοντας αναφέρθηκε στη σημασία της ενίσχυσης του ΕΣΥ και κάλεσε τους βουλευτές να προχωρήσουν, και εκείνοι, σε ανάλογες κινήσεις. «Θα παρακαλέσω τους “300 του Λεωνίδα”, ας μαζευτούν δύο-δύο, τρεις-τρεις και ας δωρίσουν από ένα ασθενοφόρο».