Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΚύρια ΘέματαΣυγκλονιστική καταγγελία: «Με βίασε καθηγητής πανεπιστημίου στα 19 μου - Έπρεπε να...

Συγκλονιστική καταγγελία: «Με βίασε καθηγητής πανεπιστημίου στα 19 μου – Έπρεπε να το υποστώ για να μπορέσω να φύγω» – Monomaxos


Συγκλονίζει η μαρτυρία της Δώρας Κώτση Φελίτσι, η οποία καταγγέλλει ότι υπέστη βιασμό από καθηγητή πανεπιστημίου το 1997 σε ηλικία 19 ετών. Μάλιστα, δύο χρόνια αργότερα, το 1999, βιάστηκε για μία ακόμα φορά.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» του Mega, η Δώρα Κώτση Φελίτσι ανέφερε ότι λίγους μήνες μετά αποφάσισε να φύγει στο εξωτερικό, όπου διαμένει μέχρι και σήμερα.

«Το 1997 ήμουν 19 ετών, ήμουν σπουδάστρια, όταν με πλησίασε καθηγητής που είχα στο πρώτο έτος. Μου έκανε αμέσως πρόταση να βγούμε, πράγμα που μου προκάλεσε μεγάλη αμηχανία. Όμως τον πήρα τηλέφωνο κάποια στιγμή και βγήκαμε και δυστυχώς αυτό κατέληξε σε μία άσχημη εμπειρία που με στιγμάτισε για ολόκληρη τη ζωή μου», αναφέρει η ίδια.

«Μου ζήτησε να πάμε για δείπνο. Μετά μου έκανε πρόταση να πάω στο σπίτι του και δέχτηκα με δισταγμό και όταν άνοιξε η πόρτα και μπήκα μέσα, ξαφνικά άλλαξε τελείως», συνέχισε η ίδια και συμπλήρωσε:

«Άρχισε να με σπρώχνει, οπότε όλα αυτά άρχισαν να με τρομοκρατούν, οπότε προσπαθούσα να βρω τρόπο να ξεφύγω. Τον εκλιπαρούσα ότι είναι η πρώτη μου φορά, ότι έχει γίνει παρεξήγηση, αλλά δυστυχώς δεν άλλαξε συμπεριφορά».

«Μάλιστα έκανε σαν να μην με άκουγε. Δεν είχα διέξοδο, έπρεπε να το υποστώ αυτό για να μπορέσω να φύγω, γιατί ίσως να κινδύνευε η ζωή μου», ανέφερε Δώρα Κώτση Φελίτσι.

Μετά τον βιασμό της, όπως αποκάλυψε η Δώρα, ο κακοποιητής της άρχισε να της μιλά για τα προσωπικά της τραύματα. Όταν την είδε να κλαίει το μόνο που την ρώτησε ήταν «στενοχωριέσαι που έχω περάσει τόσο δύσκολα;».

Στη συνέχεια η Δώρα εκμυστηρεύτηκε την τραυματική της εμπειρία σε τρεις φίλες της. Η μία ήταν πολύ υποστηρικτική απέναντί της, ενώ η άλλη ήταν επικριτική. «Οι γονείς μου δεν ξέρανε να το διαχειριστούν. Η μητέρα μου κοιτούσε το πάτωμα», θα πει.

«Μετά από δύο χρόνια, ενώ είχα μία περιστασιακή σχέση, υποχρεώθηκα να ξανανιώσω βιασμό, αυτή τη φορά με διαφορετικό τρόπο, ένας πολύ διαφορετικός άνθρωπος», λέει η Δώρα και συνεχίζει: 

«Όσο ξεκάθαρο κι αν ήταν από που έλεγα, απλώς με παραβίαζε. Αυτό ξύπνησε την ανάγκη μου να φύγω από την Ελλάδα σε άλλη χώρα, να ψάξω να βρω μία άλλη χώρα όπου θα έφτιαχνα τη ζωή μου και όπου θα ένιωθα ασφάλεια».

Όπως αποκαλύπτει η Δώρα Κώτση Φελίτσι απευθύνθηκε σε ειδικούς που δεν ήταν όμως εξειδικευμένοι στο σεξουαλικό τραύμα και η ίδια «επανατραυματίστηκε πάρα πολλές φορές». Όταν έμαθε να διαχειριστεί το θέμα ανοίχτηκε και πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε καταγγελία, καθώς το 2018 ανακάλυψε τυχαία πως εξακολουθούσε να διατηρεί τη θέση του στο πανεπιστήμιο.

«Ανακάλυψα ότι σύστημά μας και στην Ολλανδία, δυστυχώς, έχει πάρα πολλές ελλείψεις και αυτό ήταν για εμένα κίνητρο να μιλήσω ανοιχτά. Ουσιαστικά όλη η σεξουαλικότητά μου γκρεμίστηκε και έπρεπε να την ξαναχτίσω από την αρχή», λέει η καταγγέλλουσα.

«Όλα τα πράγματα που βιώνουμε στη ζωή μας και μας ταλαιπωρούν, αυτά είναι ουσιαστικά που μας ενδυναμώνουν. Θεωρώ, λοιπόν, ότι τα βιώματα που έχω έχουν διαμορφώσει τον άνθρωπο που είμαι σήμερα», λέει η Δώρα Κώτση Φελίτσι και καταλήγει: 

«Ο λόγος που χρησιμοποιώ την λέξη “επιζώσα” και όχι “θύμα” βιασμού είναι επειδή ήμουν σε θέση να διαχειριστώ το τραύμα και να μπορέσω να επιβιώσω».

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments