Κυριακή, 24 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚύρια ΘέματαΤα έκτακτα μέτρα για την κακοκαιρία: Κλειστά σχολεία και συστάσεις για τηλεργασία...

Τα έκτακτα μέτρα για την κακοκαιρία: Κλειστά σχολεία και συστάσεις για τηλεργασία – Πού θα χιονίσει – Monomaxos


Μία σειρά προληπτικών μέτρων για την κακοκαιρία Avgi έλαβε ο κρατικός μηχανισμός όσον αφορά τα σχολεία, την εργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και την κυκλοφορία των οχημάτων, προκειμένου να μην καταγραφούν εκτενή προβλήματα από το πέρασμά της.

Η λήψη των μέτρων για την κακοκαιρία πάρθηκαν εν μέσω των νέων προγνωστικών δεδομένων, που κάνουν λόγο πως τα έντονα φαινόμενα θα παρατηρηθούν από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι το πρωί της Τετάρτης (31/1).

Μάλιστα, η Τρίτη θεωρείται η πιο «δύσκολη ημέρα» των καιρικών φαινομένων, όπου αναμένονται και χιονοκαταιγίδες, και γι’ αυτό τον λόγο αποφασίστηκε η λήψη μίας σειράς μέτρων που αφορούν την εργασία, τα σχολεία και τις εθνικές οδούς.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική και στη Φθιώτιδα

Η Τροχαία, το βράδυ της Δευτέρας, προχώρησε σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική και πιο συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι λόγω της χιονόπτωσης διεκόπη η κυκλοφορία στη λεωφόρο Διονύσου από το ύψος του 414 Νοσοκομείου έως τη θέση Άγιος Πέτρος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή της Πεντέλης.

Παράλληλα, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, λόγω αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, ανακοινώνεται επιπρόσθετα:

Νομός Φθιώτιδας

Προσωρινή και πλήρης διακοπή κυκλοφορίας, παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτου χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, από την 20:00 ώρα σήμερα (29-01-2024) έως την 10:00 ώρα της Τετάρτης (31-01-2024), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) από την 31,900 Χ/Θ έως 46,900 Χ/Θ.

Κακοκαιρία: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Τρίτη

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία στην περιφέρεια Αττικής αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά οι πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες δομές σε οκτώ δήμους της, και πιο συγκεκριμένα: 

 • Στη Μάνδρα Ειδυλλία
 • Στη Φυλή 
 • Στον δήμο Αχαρνών 
 • Στον Διόνυσο
 • Στην Κηφισιά
 • Στον Ωρωπό
 • Στην Πεντέλη και
 • Στην Παλλήνη, μόνο στην περιοχή της Ανθούσας

Αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι ότι με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν και τα σχολεία σε Εύβοια και Βοιωτία. Σε ό,τι αφορά την Εύβοια, σύμφωνα με το evianews.com, όλοι οι δήμοι του νησιού έχουν εκδώσει ανακοίνωση για κλειστά εκπαιδευτικά ιδρύματα, εκτός από τον δήμο Χαλκιδέων.

Κακοκαιρία: Πού συστήνεται η τηλεργασία

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων βαρέως τύπου στην Εθνική Οδό από τα Μάλγαρα μέχρι την Αθήνα, από σήμερα στις 8 μμ έως και την Τετάρτη στις 10 το πρωί, αποφασίστηκε στην σύσκεψη της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου για την κακοκαιρία «Avgi», όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι θα γίνει σύσταση για τηλεργασία την Τρίτη, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε Εύβοια, Βοιωτία αλλά και σε δήμους της περιφέρειας Αττικής, και συγκεκριμένα στους δήμους Μάνδρας, Ειδυλλίας, Φυλής, Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Ωρωπού, Πεντέλης και Παλλήνης.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, τα στοιχεία «αναθεωρούνται πάντα σε σχέση με την εξέλιξη της κακοκαιρίας. Αυτή την στιγμή το ΕΣΚΕΔΙΚ επικοινωνεί με τους δημάρχους. Έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τους περιφερειάρχες και φυσικά έχει ενημερωθεί η προεδρία της κυβέρνησης» και προσέθεσε ότι η σύσταση προς τους πολίτες για την αυριανή ημέρα είναι, εφόσον δεν συντρέχει λόγος, να αποφύγουν τις μετακινήσεις με τα οχήματα τους στο λεκανοπέδιο της Αττικής, αλλά και στο κομμάτι της Εθνικής Οδού, που θα απαγορευτεί η κυκλοφορία για τα βαρέα οχήματα.

Χιονισμένος καιρός
Χιονόπτωση στα Πεύκα και στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης | Eurokinissi

Κακοκαιρία: Η σύσταση του υπουργείου Εργασίας για τηλεργασία

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης απευθύνει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, λόγω της κακοκαιρίας.

Ειδικότερα, σε συνέχεια των μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, τα οποία έχουν ήδη ανακοινωθεί και αφορούν όλες τις περιοχές (ιδίως δε τις περιοχές Μάνδρας-Ειδυλλίας, Φυλής, Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Ωρωπού, Πεντέλης, Παλλήνης, Μαραθώνα, Εύβοιας και Βοιωτίας) που, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα έκτακτα δελτία επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αναμένεται να πληγούν, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης απευθύνει συμπληρωματικά ισχυρή σύσταση στις ιδιωτικές επιχειρήσεις να εφαρμόσουν τηλεργασία αύριο, Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, σε όσες περιπτώσεις είναι οργανωτικά εφικτή η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας.

Κακοκαιρία: Σε ποιες περιοχές της Αττικής θα το στρώσει

Σε ισχύ θα τεθούν σταδιακά από το πρωί της Τρίτης (30/1) έκτακτα μέτρα από τις κρατικές υπηρεσίες για την κακοκαιρία Avgi, η οποία έχει κάνει ήδη αισθητή την παρουσία της σε αρκετές περιοχές της χώρας, όπως σε χωριά της Εύβοιας και της Δυτικής Αττικής.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη θα γίνουν πιο αισθητά τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που θα φέρει η κακοκαιρία Avgi, κύρια χαρακτηριστικά της οποίας είναι τα χιόνια, οι βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι το πρωί της Τετάρτης, θα παρατηρηθεί ο κύριος όγκος των φαινομένων.

Σε ό,τι αφορά την Αττική, σφοδρές χιονοπτώσεις σε σημείο που θα το «στρώσει» θα σημειωθούν στα Βίλια με 30 έως 50 εκατοστά χιονιού, στον Δίονυσο με 15 έως 30 εκατοστά χιονιού, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία με 15 έως 30 εκατοστά χιονιού, στην Πεντέλη με 10 έως 20 εκατοστά χιονιού και στους Θρακομακεδόνες με 10 έως 20 εκατοστά χιονιού.

Παράλληλα, πυκνές και ακραίες χιονοπτώσεις παρατηρούνται και θα παρατηρηθούν στα ανατολικά Ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη με το κρίσιμο υψόμετρο των χιονοπτώσεων να παρατηρείται στα 300 με 600 μέτρα υψόμετρο.

Αυτό που αξίζει να διευκρινιστεί είναι ότι ο Γιάννης Καλλιάνος απέκλεισε την χιονόπτωση στο κέντρο της Αθήνας και στα νότια Προάστια. Μάλιστα, σχετικά με αυτές τις περιοχές υπογράμμισε πως θα παρατηρηθούν απλές βροχοπτώσεις.

Κακοκαιρία: Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει μέχρι στιγμής

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τέθηκαν σε ισχύ στην Αττική, μία από τις περιφέρειες της χώρας που κάνει και αναμένεται να κάνει αργότερα, σήμερα, περισσότερο αισθητή την παρουσία της η κακοκαιρία Avgi.

Ειδικότερα, για λόγους ασφαλείας και αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων λόγω της κακοκαιρίας, η αστυνομία προχώρησε σε προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 18:00 και έως την ολοκλήρωση των εργασιών εγκατάστασης οδικής σήμανσης θα διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην αριστερή λωρίδα της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στην Αττική ως εξής:

 • Από το 18ο χλμ έως το 20ο χλμ, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.
 • Από το 57ο χλμ έως το 55,5ο χλμ, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται, ότι με απόφαση του διευθυντή Τροχαίας Αττικής, από τις 22:00 σήμερα, τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του Ν. Αττικής. 

Αυτό που αξίζει να διευκρινιστεί είναι ότι, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω επικείμενων δυσμενών καιρικών φαινομένων, απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους, που υπερβαίνει τους 3,5 τόνους, ανεξαρτήτως εφοδιασμού και χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) (46+900 Χ/Θ έως την 104+000 Χ/Θ), από ώρα 20.00 της 29-01-2024 ημέρα Δευτέρα έως και 10.00 ώρα της 31-01-2024 ημέρα Τετάρτη.

Διευκρινίζεται ότι η υποχρέωση εφοδιασμού της ανωτέρω κατηγορίας οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, όταν κινούνται στο λοιπό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καρδίτσας, είναι ανεξάρτητη από την κυκλοφορία τους στο ως άνω οδικό δίκτυο.

Εξαιρούνται:

 • Τα οχήματα Οδικής Βοήθειας,
 • Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν αλάτι και
 • Τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης
Google News
monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments

Τα έκτακτα μέτρα για την κακοκαιρία: Κλειστά σχολεία και συστάσεις για τηλεργασία – Πού θα χιονίσει – Monomaxos


Μία σειρά προληπτικών μέτρων για την κακοκαιρία Avgi έλαβε ο κρατικός μηχανισμός όσον αφορά τα σχολεία, την εργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και την κυκλοφορία των οχημάτων, προκειμένου να μην καταγραφούν εκτενή προβλήματα από το πέρασμά της.

Η λήψη των μέτρων για την κακοκαιρία πάρθηκαν εν μέσω των νέων προγνωστικών δεδομένων, που κάνουν λόγο πως τα έντονα φαινόμενα θα παρατηρηθούν από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι το πρωί της Τετάρτης (31/1).

Μάλιστα, η Τρίτη θεωρείται η πιο «δύσκολη ημέρα» των καιρικών φαινομένων, όπου αναμένονται και χιονοκαταιγίδες, και γι’ αυτό τον λόγο αποφασίστηκε η λήψη μίας σειράς μέτρων που αφορούν την εργασία, τα σχολεία και τις εθνικές οδούς.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική και στη Φθιώτιδα

Η Τροχαία, το βράδυ της Δευτέρας, προχώρησε σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική και πιο συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι λόγω της χιονόπτωσης διεκόπη η κυκλοφορία στη λεωφόρο Διονύσου από το ύψος του 414 Νοσοκομείου έως τη θέση Άγιος Πέτρος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή της Πεντέλης.

Παράλληλα, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, λόγω αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, ανακοινώνεται επιπρόσθετα:

Νομός Φθιώτιδας

Προσωρινή και πλήρης διακοπή κυκλοφορίας, παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτου χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, από την 20:00 ώρα σήμερα (29-01-2024) έως την 10:00 ώρα της Τετάρτης (31-01-2024), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) από την 31,900 Χ/Θ έως 46,900 Χ/Θ.

Κακοκαιρία: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Τρίτη

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία στην περιφέρεια Αττικής αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά οι πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες δομές σε οκτώ δήμους της, και πιο συγκεκριμένα: 

 • Στη Μάνδρα Ειδυλλία
 • Στη Φυλή 
 • Στον δήμο Αχαρνών 
 • Στον Διόνυσο
 • Στην Κηφισιά
 • Στον Ωρωπό
 • Στην Πεντέλη και
 • Στην Παλλήνη, μόνο στην περιοχή της Ανθούσας

Αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι ότι με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν και τα σχολεία σε Εύβοια και Βοιωτία. Σε ό,τι αφορά την Εύβοια, σύμφωνα με το evianews.com, όλοι οι δήμοι του νησιού έχουν εκδώσει ανακοίνωση για κλειστά εκπαιδευτικά ιδρύματα, εκτός από τον δήμο Χαλκιδέων.

Κακοκαιρία: Πού συστήνεται η τηλεργασία

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων βαρέως τύπου στην Εθνική Οδό από τα Μάλγαρα μέχρι την Αθήνα, από σήμερα στις 8 μμ έως και την Τετάρτη στις 10 το πρωί, αποφασίστηκε στην σύσκεψη της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου για την κακοκαιρία «Avgi», όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι θα γίνει σύσταση για τηλεργασία την Τρίτη, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε Εύβοια, Βοιωτία αλλά και σε δήμους της περιφέρειας Αττικής, και συγκεκριμένα στους δήμους Μάνδρας, Ειδυλλίας, Φυλής, Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Ωρωπού, Πεντέλης και Παλλήνης.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, τα στοιχεία «αναθεωρούνται πάντα σε σχέση με την εξέλιξη της κακοκαιρίας. Αυτή την στιγμή το ΕΣΚΕΔΙΚ επικοινωνεί με τους δημάρχους. Έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τους περιφερειάρχες και φυσικά έχει ενημερωθεί η προεδρία της κυβέρνησης» και προσέθεσε ότι η σύσταση προς τους πολίτες για την αυριανή ημέρα είναι, εφόσον δεν συντρέχει λόγος, να αποφύγουν τις μετακινήσεις με τα οχήματα τους στο λεκανοπέδιο της Αττικής, αλλά και στο κομμάτι της Εθνικής Οδού, που θα απαγορευτεί η κυκλοφορία για τα βαρέα οχήματα.

Χιονισμένος καιρός
Χιονόπτωση στα Πεύκα και στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης | Eurokinissi

Κακοκαιρία: Η σύσταση του υπουργείου Εργασίας για τηλεργασία

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης απευθύνει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, λόγω της κακοκαιρίας.

Ειδικότερα, σε συνέχεια των μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, τα οποία έχουν ήδη ανακοινωθεί και αφορούν όλες τις περιοχές (ιδίως δε τις περιοχές Μάνδρας-Ειδυλλίας, Φυλής, Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Ωρωπού, Πεντέλης, Παλλήνης, Μαραθώνα, Εύβοιας και Βοιωτίας) που, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα έκτακτα δελτία επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αναμένεται να πληγούν, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης απευθύνει συμπληρωματικά ισχυρή σύσταση στις ιδιωτικές επιχειρήσεις να εφαρμόσουν τηλεργασία αύριο, Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, σε όσες περιπτώσεις είναι οργανωτικά εφικτή η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας.

Κακοκαιρία: Σε ποιες περιοχές της Αττικής θα το στρώσει

Σε ισχύ θα τεθούν σταδιακά από το πρωί της Τρίτης (30/1) έκτακτα μέτρα από τις κρατικές υπηρεσίες για την κακοκαιρία Avgi, η οποία έχει κάνει ήδη αισθητή την παρουσία της σε αρκετές περιοχές της χώρας, όπως σε χωριά της Εύβοιας και της Δυτικής Αττικής.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη θα γίνουν πιο αισθητά τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που θα φέρει η κακοκαιρία Avgi, κύρια χαρακτηριστικά της οποίας είναι τα χιόνια, οι βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι το πρωί της Τετάρτης, θα παρατηρηθεί ο κύριος όγκος των φαινομένων.

Σε ό,τι αφορά την Αττική, σφοδρές χιονοπτώσεις σε σημείο που θα το «στρώσει» θα σημειωθούν στα Βίλια με 30 έως 50 εκατοστά χιονιού, στον Δίονυσο με 15 έως 30 εκατοστά χιονιού, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία με 15 έως 30 εκατοστά χιονιού, στην Πεντέλη με 10 έως 20 εκατοστά χιονιού και στους Θρακομακεδόνες με 10 έως 20 εκατοστά χιονιού.

Παράλληλα, πυκνές και ακραίες χιονοπτώσεις παρατηρούνται και θα παρατηρηθούν στα ανατολικά Ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη με το κρίσιμο υψόμετρο των χιονοπτώσεων να παρατηρείται στα 300 με 600 μέτρα υψόμετρο.

Αυτό που αξίζει να διευκρινιστεί είναι ότι ο Γιάννης Καλλιάνος απέκλεισε την χιονόπτωση στο κέντρο της Αθήνας και στα νότια Προάστια. Μάλιστα, σχετικά με αυτές τις περιοχές υπογράμμισε πως θα παρατηρηθούν απλές βροχοπτώσεις.

Κακοκαιρία: Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει μέχρι στιγμής

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τέθηκαν σε ισχύ στην Αττική, μία από τις περιφέρειες της χώρας που κάνει και αναμένεται να κάνει αργότερα, σήμερα, περισσότερο αισθητή την παρουσία της η κακοκαιρία Avgi.

Ειδικότερα, για λόγους ασφαλείας και αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων λόγω της κακοκαιρίας, η αστυνομία προχώρησε σε προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 18:00 και έως την ολοκλήρωση των εργασιών εγκατάστασης οδικής σήμανσης θα διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην αριστερή λωρίδα της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στην Αττική ως εξής:

 • Από το 18ο χλμ έως το 20ο χλμ, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.
 • Από το 57ο χλμ έως το 55,5ο χλμ, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται, ότι με απόφαση του διευθυντή Τροχαίας Αττικής, από τις 22:00 σήμερα, τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του Ν. Αττικής. 

Αυτό που αξίζει να διευκρινιστεί είναι ότι, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω επικείμενων δυσμενών καιρικών φαινομένων, απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους, που υπερβαίνει τους 3,5 τόνους, ανεξαρτήτως εφοδιασμού και χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) (46+900 Χ/Θ έως την 104+000 Χ/Θ), από ώρα 20.00 της 29-01-2024 ημέρα Δευτέρα έως και 10.00 ώρα της 31-01-2024 ημέρα Τετάρτη.

Διευκρινίζεται ότι η υποχρέωση εφοδιασμού της ανωτέρω κατηγορίας οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, όταν κινούνται στο λοιπό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καρδίτσας, είναι ανεξάρτητη από την κυκλοφορία τους στο ως άνω οδικό δίκτυο.

Εξαιρούνται:

 • Τα οχήματα Οδικής Βοήθειας,
 • Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν αλάτι και
 • Τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης
Google News
monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments