Τέμπη: Στον ειδικό εφέτη ανακριτή και τον Άρειο Πάγο το νέο σοκαριστικό πόρισμα των εμπειρογνωμόνων – Monomaxos

0
12


Στις δικαστικές αρχές της Λάρισας και στον ειδικό εφέτη ανακριτή κατατέθηκε το πόρισμα της ομάδας τεχνικών συμβουλών, που ορίστηκαν από συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη.

Όπως τονίζεται από γονείς, αδέλφια, παιδιά και συζύγους ανθρώπων που έχασαν τις ζωές τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα, τα 30 συμπεράσματα των εμπειρογνωμόνων δημιουργούν νέα δεδομένα για την έρευνα της τραγωδίας.

Στο πόρισμα των τεχνικών συμβουλών γίνεται ανάλυση των συνθηκών σύγκρουσης, θανάτου των επιβατών, αλλά και της μεταφοράς υλικών.

Μεταξύ των συμπερασμάτων σημειώνεται πως οι μηχανές των δύο τρένων δεν συγκρούστηκαν μετωπικά, όπως διακρίνεται από τη στρέβλωση της γραμμής.

Το πόρισμα θα κατατεθεί επίσης στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Τέμπη: Το νέο πόρισμα

Ραγδαίες εξελίξεις σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη, καθώς σήμερα (16/05) οι συγγενείς των θυμάτων καταθέτουν νέα στοιχεία από την τελική, επικαιροποιημένη έκθεση των τεχνικών εμπειρογνωμόνων στον ειδικό εφέτη ανακριτή στη Λάρισα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, πρόκειται για μια έκθεση 75 σελίδων την οποία συνέταξαν οι τεχνικοί εμπειρογνώμονες που όρισαν συγγενείς των θυμάτων και η οποία αναλύει 30 νέα στοιχεία για τις επιπτώσεις αλλά και για τις συνθήκες της τραγωδίας.

Ανάμεσα σε άλλα, η έκθεση αναφέρει πως πριν τη σύγκρουση των τρένων υπήρξε ήδη εκτροχιασμός, καθώς φαίνεται ότι ο μηχανοδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας είδε το επιβατικό τρένο μέσα από το τούνελ και σε μια απέλπιδα κίνηση προσπάθησε να εκτροχιάσει τον συρμό προς τα αριστερά πατώντας απότομα φρένο, ώστε να αποφύγει τη μεγάλη ισχύ της μετωπικής σύγκρουσης.

Τέμπη: Σοκαριστικές αποκαλύψεις

Από το απότομο φρενάρισμα έφυγαν λαμαρίνες που δεν είχαν δεθεί καλά στα βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχίας με αποτέλεσμα να εμβολίσουν, σε πολλά σημεία, το επιβατικό τρένο, γεγονός που επιβάρυνε τις συνέπειες του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Το σοκαριστικό στοιχείο που αναφέρεται στην έκθεση, είναι πως τουλάχιστον 16 επιβάτες έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της φωτιάς που προκλήθηκε μετά τη σύγκρουση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αποδεικνύεται η μεταφορά 12-15 τόνων εύφλεκτων διαλυτών που μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία και σε αυτούς οφείλεται η μεγάλη έκρηξη.

 

Google News