Τέμπη: «Βρέθηκε οστό (*15*) από 15 μήνες» σε δευτερο οικόπεδο – Το «ξέσπασμα» πατέρα – Monomaxos

0
15


Από το γραφείο του εισαγγελέα εφετών Λάρισας εστάλη στη Βουλή δικογραφία που αναφέρεται σε εμπλοκή πρώην υπουργών και υφυπουργών στο θέμα της τραγωδίας των Τεμπών και αφορά τις καταγγελίες των συγγενών για μπάζωμα του χώρου που έγινε το δυστύχημα. Την ίδια στιγμή, έγινε γνωστό πως 15 μήνες μετά την τραγωδία βρέθηκε οστό. 

Η δικογραφία συντάχθηκε κατόπιν μηνύσεων συγγενών θυμάτων, σχετικά με την απόδοση ευθυνών για το «μπάζωμα» που υποστηρίζουν πως έγινε στον χώρο του δυστυχήματος, αφορά τέσσερις πρώην υπουργούς και υφυπουργούς της ΝΔ.

O υπουργός Δικαιοσύνης διαβίβασε στη Βουλή ποινική δικογραφία που αφορά στους τέως υπουργό Υγείας Αθανάσιο Πλεύρη, τέως υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο, τέως υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη και τέως υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο.

«Έκανα προσφυγή και παρενέβη ο Άρειος Πάγος. Η μήνυση είχε απορριφθεί από την εισαγγελέα και έκανα την προσφυγή 17/4 και στις 22 μου ήρθε η διάταξη. Η διάταξη περιγράφει πως οι παρεμβάσεις που έγιναν στον χώρο είναι πάνω από τις αρμοδιότητες των υπουργών άρα δεν καλύπτονται από τον νόμο», δήλωσε Παύλος Ασλανίδης, πατέρας 26χρονου που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα, για τη μήνυση. 

«Περιμένουμε κόκαλα από τα παιδιά μας» 

Ο Παύλος Ασλανίδης αποκάλυψε μιλώντας στο MEGA πως «σήμερα βρέθηκε οστό μετά από 15 μήνες» σε οικόπεδο στα Πηγάδια και όχι στο Κουλούρι που είχε γίνει αρχικά γνωστό πως είχαν μεταφερθεί τα βαγόνια. 

«Όπως και στο οικόπεδο στο Κουλούρι ταυτοποιήθηκαν τα οστά από τέσσερις κοπέλες μετά από 10 μήνες. Μιλάμε για ιεροσυλία, για προσβολή νεκρών. Ελάτε στη θέση των γονιών που 15 μήνες μετά περιμένουμε να πάρουμε κόκκαλα από τα παιδιά μας. Θα τους άρεσε να δολοφονήσουν τα παιδιά τους και να τα πετάξουν έτσι; Εγώ δεν θέλω προανακριτικές αλλά να πάνε όλοι στον ανακριτή. Μιλάμε για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», συμπλήρωσε.