Θεσσαλονίκη: «Οι δικοί μου αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν», λέει ο 24χρονος που αθωώθηκε για το ροζ βίντεο – Monomaxos

0
28


Εκτός φυλακής βρέθηκε μετά από απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης ο 24χρονος που είχε καταγγελθεί το 2020 από την ανήλικη, τότε, φίλη του, ότι βιντεοσκόπησε προσωπικές τους στιγμές και ανήρτησε το υλικό αυτό σε ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου.

Ο 24χρονος αθωώθηκε αφού το δικαστήριο δέχτηκε πως δεν απεικονιζόταν ο ίδιος στο βίντεο. Αναλύοντας τα καρέ των επίμαχων βίντεο, στα οποία δεν φαίνονται πρόσωπα, ο ιατροδικαστής ανέδειξε στην πορισματική του έκθεση διαφορές σε χαρακτηριστικά των απεικονιζόμενων σωμάτων, κυρίως σε αυτό του κατηγορούμενου, και ειδικότερα στην ευαίσθητη περιοχή του.

Συγκεκριμένα, διαπίστωσε ότι ο εμφανιζόμενος στο υλικό άντρας είχε υποβληθεί σε περιτομή, κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση του 24χρονου και προς την κατεύθυνση αυτή η υπεράσπισή του προσκόμισε ιατρική βεβαίωση από σχετική εξέταση.

«Καταγγέλθηκα για την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας από μία κοπέλα που είχαμε σχέση και είχαμε γνωριστεί το 2017 και είχαμε ερωτικές σχέσεις μέχρι το 2019 που έγινε η καταγγελία. Καταδικάστηκα, μπήκα φυλακή. Στα βίντεο δεν φαίνονταν πρόσωπα. Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Κύπρου βρέθηκε η IP και διαπιστώθηκε από την εξέταση η περιτομή», είπε ο 24χρονος στο STAR. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο βίντεο δεν απεικονιζόταν ούτε ο ίδιος, ούτε η νεαρή, κάτι που επιβεβαιώθηκε από την ελιά που είχε η γυναίκα στο βίντεο. «Οι δικοί μου αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν», είπε ο 24χρονος.  Ο δικηγόρος του ανέφερε πως «το χαρακτηριστικό στην όλη υπόθεση ήταν ότι εμείς εισφέραμε όλο την έρευνα και τα αποτελέσματα της έρευνας με πραγματογνώμονα και ιατροδικαστή, ενώ αυτό ήταν δουλειά της δικαιοσύνης».

«Από λάθος εκτίμηση των γεγονότων το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον καταδίκασε σε οκτώ χρόνια φυλάκιση. Επιτέλους η δικαιοσύνη ήρθε και απεκατέστησε την αλήθεια», συμπλήρωσε.