Θεσσαλονίκη: Στατικός ηλεκτρισμός φέρεται να προκάλεσε τη φωτιά στη 2χρονη – Δικογραφία κατά του πατέρα – Monomaxos

0
12


Σοκ έχει προκαλέσει το απίστευτο περιστατικό που συνέβη στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης όταν ένα κοριτσάκι 2 ετών άρπαξε φωτιά την ώρα που ο πατέρας του έβαζε βενζίνη με μπιτόνι στο αυτοκίνητό του.

Τo κοριτσάκι πήγε να αγκαλιάσει τον πατέρα του και λόγω της ποιότητας του υφάσματος του ρούχου που φορούσε, δημιουργήθηκε στατικός ηλεκτρισμός που προκάλεσε ανάφλεξη, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Open.

Ο παππούς πρώτα και μετά ο πατέρας έπεσαν με τα χέρια τους να σβήσουν τη φωτιά. Το άτυχο παιδάκι μεταφέρθηκε εσπευσμένα από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης στο «Αγλαΐα Κυριακού» με εγκαύματα 60% στην επιφάνεια του σώματός του και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σταθερή καθώς δεν προκλήθηκαν βλάβες σε ζωτικά όργανα.

Σημειώνεται ότι για το συμβάν σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του πατέρα για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η οικογένεια ετοιμαζόταν να πάει στο γάμο του θείου του μωρού.

Οι γονείς μαζί με το βρέφος και τους παππούδες είχαν επιστρέψει από βάφτιση ενώ ετοιμάζονταν να πάνε στον γάμο του θείου του μωρού.

Το χρονικό

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr ο 28χρονος πατέρας του μωρού μετά το μηχανάκι ανεφοδίασε με το μπιτόνι βενζίνης και το αυτοκίνητό του.

Αμέριμνο το παιδάκι πήγε να τρέξει στην αγκαλιά του και τότε, εξαιτίας της ποιότητας του υφάσματος του φορέματος του παιδιού, δημιουργήθηκε στατικός ηλεκτρισμός με το μπιτόνι, ο οποίος προκάλεσε την ανάφλεξη.

Τα ρούχα του παιδιού τυλίχτηκαν στις φλόγες και ο πατέρας μαζί με τον παππού στην προσπάθειά τους να τις σβήσουν με τα χέρια -σκίζοντας ουσιαστικά τα ρούχα για να μην καεί ζωντανό- υπέστησαν εγκαύματα στα χέρια, με τον ηλικιωμένο άνδρα μάλιστα να χρειάζεται χειρουργική επέμβαση.