Τι λένε οι ειδικοί για τον σεισμό στην Κέρκυρα – «Η ακολουθία ξεκίνησε εδώ και δύο μέρες» – Monomaxos

0
17


Στον σεισμό των 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Κέρκυρα αναφέρθηκε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Αθανάσιος Γκανάς.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ ανέφερε ότι η σεισμική δόνηση ανοιχτά του νησιού ήταν ασθενής, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει γνωστό ρήγμα στην περιοχή και ότι δεν επικρατεί ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γκανάς ανέφερε ότι «έχουμε μια ασθενή σεισμική δόνηση σε υποθαλάσσιο χώρο. Είναι περίπου 18 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από τους Οθωνούς, στο βόρειο Ιόνιο. Δεν υπάρχει κάποιο γνωστό ρήγμα εκεί. Το ρήγμα που υπάρχει και το ξέρουμε είναι λίγο πιο κοντά στην Κέρκυρα».

Παράλληλα, ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου τόνισε ότι «είναι μια ακολουθία η οποία ξεκίνησε εδώ και δύο μέρες. Έχουμε αρκετούς μικρούς σεισμούς και σήμερα το πρωί έγινε ο σεισμός 4,7 Ρίχτερ και ακολούθησε μετά ένας μετασεισμός 3,4 Ρίχτερ».

Τέλος ξεκαθάρισε ότι «δεν προκαλεί ανησυχία αυτή η ακολουθία. Αλλά ωστόσο, επειδή είναι μια περιοχή που έχει χαμηλή σεισμικότητα, κάθε δραστηριότητα εκεί μας προξενεί το ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί».