Το σπάνιο σύμπτωμα που εμφάνισε η hair stylist στην Πάτρα – Τι είπε η κόρη για τον θάνατό της – Monomaxos

0
15


Νεκροψία – νεκροτομή αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στη σορό της 57χρονης hair stylist από την Πάτρα, Χαρά Ιωαννίδη, η οποία έχασε τη ζωή της ξαφνικά από επέμβαση λιποαναρρόφησης που υπεβλήθη σε κλινική της Αθήνας.

Η κόρη της 57χρονης κομμώτριας στην Πάτρα κατήγγειλε πως δεν έγινε κανένας προεγχειρητικός έλεγχος στη μητέρα της και αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία, με αποτέλεσμα μετά από λίγες ημέρες να εμφανίσει ένα «σπάνιο σύμπτωμα».

Ειδικότερα, όπως είπε η κόρη της 57χρονης στην Πάτρα, η μητέρα της φέρεται να εμφάνισε στα πόδια ένα εξάνθημα, γεγονός που σήμανε συναγερμό στις υγειονομικές Αρχές της πόλης που την εξέτασαν.

Πάτρα: Τι καταγγέλλει η κόρη για τον θάνατο της μητέρας της

«Πήγαμε με τη μητέρα μου στο συγκεκριμένο κέντρο της Γλυφάδας. Δεν έγινε κανένας προεγχειρητικός έλεγχος και άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία. Η επέμβαση έγινε στις 12:00 το μεσημέρι. Μετά από λίγο πήγαμε σπίτι και ο γιάτρος μας διαβεβαίωσαν ότι όλα πήγαν αλά. Λίγο αργότερα όμως η μητέρα μου άρχισε να πονά και να έχει ναυτίας. Όμως έφαγε και κοιμήθηκε περίπου 2 ώρες» είπε η κόρη της. 

«Με το που γυρίσαμε σπίτι από το δεύτερο νοσοκομείο, η μητέρα μου άρχισε να έχει και έντονο πόνο στο στομάχι, τα πόδια της έβγαζαν φουσκάλες, δεν μπορούσε να μιλήσει» συνέχισε για την κατάσταση της μητέρας στην Πάτρα.

Η ναυτία και η ζαλάδα είναι συμπτώματα που, όπως αναλύουν ειδικοί, μπορεί να εμφανιστούν ακόμη και σε μία επιτυχημένη επέμβαση. Εκείνο όμως που χτύπησε καμπανάκι και είναι «σπάνιο» είναι το εξάνθημα που φέρεται να εμφάνισε στα πόδια.

Πάτρα: Τα πιθανά σενάρια

Ο Πέτρος Σαράκης, πλαστικός χειρουργός, εξηγεί, μιλώντας στο Live News, πως η γκάμα είναι μεγάλη και ανάλογα με την τεχνική, η λιποαναρρόφηση μπορεί να διαρκέσει από μισή ώρα μέχρι 3 ώρες.

«Το σύμπτωμα που είναι σπάνιο και πολλές φορές παθογνωμικό είναι το εξάνθημα στα πόδια. Σε αυτήν την περίπτωση δε μιλάμε για λιπώδη εμβολή, μιλάμε για μόλυνση τοξικού σοκ» επισημαίνει ο κ. Σαράκης.

Από το περιβάλλον του γιατρού, τονίζεται πως τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα κατά τη διάρκεια της ιατρικής πράξης, με τη γυναίκα να αποχωρεί από την κλινική με δική της απόφαση.