Το θρυλικό Boeing 727 του Ωνάση «προσγειώθηκε» στο Ελληνικό – Εντυπωσιακές εικόνες – Monomaxos

0
12


Εκδήλωση κατά την οποία έγινε η επίσημη παρουσίαση του εντυπωσιακού αεροπλάνου της Ολυμπιακής, Mount Olympus Boeing 727 πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (22/05) στο Ελληνικό, στον χώρο του παλιού αεροδρομίου.

Το αεροσκάφος ανήκε στο δυναμικό της ιστορικής Ολυμπιακής Αεροπορίας του Αριστοτέλη Ωνάση και ήταν ένα από τα 6 Boeing, που αγόρασε ο Έλληνας κροίσος στα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Το Mount Olympus χρησιμοποιήθηκε από την Ολυμπιακή Αεροπορία σε εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις.

boeing
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Να σημειωθεί ότι τη μετεγκατάσταση του Mount Olympus, την επιδιόρθωση και όλα τα διαδικαστικά χρηματοδότησε ο Κύπριος Επιχειρηματίας Ανδρέας Χριστοδουλίδης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και απηύθυνε ομιλία ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Το παρών έδωσαν επίσης παλιοί εργαζόμενοι στην Ολυμπιακοί, μεταξύ των οποίων πιλότοι, τεχνικοί και αεροσυνοδοί, πολλοί εκ των οποίων φορούσαν τις παραδοσιακές στολές τις εταιρείας.

boeing
EUROKINISSI

«Τοπόσημο το Boeing»

«Το επιβλητικό αεροσκάφος, ως τουριστικό αξιοθέατο, θα αναδείξει την αεροπορική κληρονομία της χώρας μας και θα αποτελέσει τοπόσημο για τον Δήμο. Γιατί δεν είναι απλώς ένα έκθεμα, αλλά ένα ζωντανό μνημείο της ιστορίας της ελληνικής αεροπλοΐας», τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

boeing
EUROKINISSI

Το αεροσκάφος αυτό, όπως είπε ο υπουργός, αποτελεί σημαντικό σταθμό στη μακρά ιστορία της ελληνικής Πολιτικής Αεροπορίας.

«Ενός κλάδου με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο για την οικονομία της Ελλάδας, την υποστήριξη του τουριστικού της προϊόντος και των μετακινήσεων των πολιτών και των επισκεπτών της. Οι ρίζες της βρίσκονται στην περίοδο του Μεσοπολέμου, ενώ στη Μεταπολεμική Ελλάδα ήταν ο πρώτος τομέας που προσέλκυσε ξένες επενδύσεις», πρόσθεσε.

boing
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιπλέον, εξέφρασε την αισιοδοξία πως το επιβλητικό αεροσκάφος, ως τουριστικό αξιοθέατο, θα αναδείξει την αεροπορική κληρονομία της χώρας μας και θα αποτελέσει τοπόσημο για την περιοχή, «γιατί δεν είναι απλώς ένα έκθεμα, αλλά ένα ζωντανό μνημείο της ιστορίας της ελληνικής αεροπλοΐας».