Τραγωδία στο κέντρο της Αθήνας: Χωρίς τις αισθήσεις τους δυο αδέρφια σε φωτιά στην Ακαδημίας – Monomaxos

0
17


Μια ανείπωτη τραγωδία καταγράφηκε ξημερώματα Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας. Όπως έγινε γνωστό δυο αδέρφια, ένας άνδρας και μια γυναίκα, εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους όταν ξέσπασε φωτιά στο διαμέρισμα που διέμεναν επί της οδού Ακαδημίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα η Πυροσβεστική κλήθηκε για να αντιμετωπίσει μια φωτιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 15 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα ενώ στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετείχε και ένα κλιμακοφόρο όχημα καθώς από την πρώτη στιγμή υπήρξε η πληροφορία πως στο εσωτερικό του διαμερίσματος υπήρχαν άνθρωποι.

Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, οι πυροσβέστες εντόπισαν έναν άνδρα ο οποίος δεν είχε τις αισθήσεις του και άμεσα κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφέρει τον άνθρωπο στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Και ενώ συνεχιζόταν η προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς, σε κοντινή απόσταση από τον άνδρα, εντοπίστηκε η σορός μιας γυναίκας.

Οι πυροσβέστες συνέχισαν την προσπάθειά τους προκειμένου να μην εξαπλωθεί η φωτιά σε παρακείμενα διαμερίσματα κάτι που τελικά κατάφεραν λίγα λεπτά αργότερα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ πρόκειται για αδέρφια, μεγάλα σε ηλικία, τα οποία ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες καθώς μέσα στο διαμέρισμα βρέθηκαν ακόμα και μπάζα.

Προανάκριση προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια αυτής της τραγωδίας διενεργείται από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.