Τρία ελληνικά οινοπνευματώδη στα καλύτερα ποτά του κόσμου – Η λίστα του Taste Atlas – Monomaxos

0
22


Την τιμητική της είχε η Ελλάδα στη λίστα του Taste Atlas για τα κορυφαία οινοπνευματώδη ποτά στον κόσμο. Και μπορεί να μην υπάρχει παρουσία στη δεκάδα, όπως έγινε στους καφέδες, αλλά η τσικουδιά, το τσίπουρο και το κονιάκ είναι στα καλύτερα του πλανήτη. 

Στην κορυφή της λίστας είναι το Speyside Scotch, ένα ουίσκι από την Σκωτία. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το γεγονός ότι η Σκωτία κατέχει επτά από τις 79 θέσεις με τα κορυφαία οινοπνευματώδη. 

Η τσικουδιά είναι το κορυφαίο ελληνικό ποτό στο Taste Atlas, ενώ βρίσκεται στην 12η θέση με βαθμολογία 4,2 στα 5. Το τσίπουρο είναι στην 21η θέση με 4,1 στα 5 ενώ το κονιάκ Μεταξά έλαβε 3,7 στα πέντε. 

Η πρώτη πεντάδα με τα κορυφαία οινοπνευματώδη: 

  1. Speyside (ουίσκι, Σκωτία)
  2. Lambanog (λικέρ, Φιλιππίνες) 
  3. Islay (ουίσκι, Σκωτία)
  4. Viljamovka (κονιάκ, Σερβία)
  5. Armagnac (κονιάκ, Γαλλία)

Υπενθυμίζεται ότι η γνωστή ιστοσελίδα είχε δημοσιεύσει και τη λίστα με τους καφέδες που είχαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία από το κοινό. Ο πιο δημοφιλής καφές στην Ελλάδα, φαίνεται πως έχει μεγάλη απήχηση και σε άλλες χώρες, μιας και ο freddo espresso κατατάσσεται στην θέση νούμερο τρία, ενώ στην τέταρτη είναι ο freddo capuccino. Η ελληνική παρουσία στους καφέδες δεν σταματά εκεί όμως καθώς στο νούμερο «8» φιγουράρει ο φραπές.