Βιολογία: Το θέμα με «διπλή» λύση που έπεσε στις Πανελλήνιες και προκάλεσε σάλο – Monomaxos

0
5


Έντονη συζήτηση έχει προκαλέσει το θέμα που έπεσε την Τρίτη (4/6) στη Βιολογία για τις Πανελλήνιες, με ορισμένους καθηγητές να διαφωνούν συγκεκριμένα με τον τρόπο βαθμολόγησης.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής βιολογίας Δημήτρης Βερβερίδης στο Μέρα με Χρώμα της ΕΡΤ, «Είμαστε μία ομάδα 17 συναδέλφων που εκπροσωπούμε σημαντικό αριθμό μαθητών στο μάθημα στης Βιολογίας, για την άδικη αφαίρεση τεσσάρων μονάδων από το Δ1 θέμα».

«Την ημέρα της εξέτασης, βλέποντας πως οι οδηγίες που δόθηκαν στα βαθμολογικά κέντρα για τους προφορικά εξεταζόμενους είχαν μέσα και τη δεύτερη λύση, που αρκετοί επέλεξαν και ήταν επιστημονικά σωστή, διαπιστώσαμε ότι στις οδηγίες για τα γραπτά, θεωρήθηκε μη αποδεκτή λύση», επεκτάθηκε.

Βιολογία: Η λύση που προτείνουν οι καθηγητές

«Προφανώς έγινε κάποια αστοχία. Το θέμα αναφερόταν στο χρώμα των εντόμων, και ο αριθμός των θηλυκών απογόνων ήταν διπλάσιος από αυτόν των αρσενικών», πρόσθεσε ο κ. Βερβερίδης.

Πρότεινε δε πως «Μπορεί να υπάρξει λύση αν η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων αναθεωρήσει την οδηγία που έστειλε στα βαθμολογικά κέντρα των ημερήσιων ΓΕΛ, ώστε να αποκλειστεί η δεύτερη λύση και να γίνει αναβαθμολόγηση των γραπτών».