Ξαφνικό «λουκέτο» στο εργοστάσιο της υαλουργίας «Γιούλα» – Άνεργες 300 οικογένειες – Monomaxos

0
24


«Λουκέτο» σε ένα από τα τελευταία εργοστάσια υαλουργίας στην Ελλάδα μπήκε, με την εταιρεία να επικαλείται ζημιές. Συγκεκριμένα, η διοίκηση του «Γιούλα» ανακοίνωσε στους εργαζομένους πως θα κλείσει το εργοστάσιο και 300 θα μείνουν άνεργοι

Για το κλείσιμο του εργοστασίου στο Αιγάλεω παρενέβη και η ΓΣΕΕ σημειώνοντας πως βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων «στους οποίους αιφνιδιαστικά σήμερα ανακοινώθηκε ότι θα βρεθούν στο δρόμο, αφού η Διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε να βάλει λουκέτο στην επιχείρηση».

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, «ο όμιλος υαλουργίας BA, ο οποίος βρίσκεται πίσω από τη συγκεκριμένη επιχείρηση, επικαλείται ζημίες για το μοναδικό εργοστάσιο που έχει στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα περίπου 300 οικογένειες να μείνουν χωρίς εισόδημα. Μάλιστα, για να προχωρήσει γρήγορα στην εκκαθάριση πρότεινε στους εργαζόμενους τη διπλάσια αποζημίωση από τη νόμιμη, ώστε να υπογράψουν οικειοθελείς αποχωρήσεις, μένοντας όμως εκτός ταμείου ανεργίας».

Ως εκ τούτου «η ΓΣΕΕ, ζητά την άμεση παρέμβαση των συναρμόδιων Υπουργείων Εργασίας και Ανάπτυξης ώστε να βρεθεί άμεσα λύση και το εργοστάσιο να συνεχίσει τη λειτουργία του μέσω νέου επενδυτή. Δεν είναι δυνατόν ο δεύτερος υαλουργικός όμιλος στον κόσμο, με εργοστάσια σ’ όλη την Ευρώπη και όχι μόνον, να κλείνει το μοναδικό εργοστάσιο στην Ελλάδα, εργοστάσιο που λειτουργεί πάνω από 70 χρόνια, έχοντας μάλιστα προσωπικό που στην πλειοψηφία του εργάζεται στην επιχείρηση για τουλάχιστον 20 χρόνια».