Επιθεώρηση Εργασίας: Έλεγχοι κατά της θερμικής καταπόνησης-Πρόστιμα 110.000 ευρώ

0
181
Επιθεώρηση Εργασίας: Έλεγχοι κατά της θερμικής καταπόνησης-Πρόστιμα 110.000 ευρώ

Πρόστιμα ύψους 110.000 ευρώ επιβλήθηκαν από την Επιθεώρηση Εργασίας, στο πλαίσιο ελέγχων κατά της θερμικής καταπόνησης στη διάρκεια του καύσωνα που έπληξε τη χώρα μας για δύο εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκαν 641 έλεγχοι εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων. Οι 179 από τους ελέγχους έγιναν σε διανομείς.

Ο απολογισμός των ελέγχων αφορά στην περίοδο 14-26 Ιουλίου, σε ώρες και συνθήκες που προβλέπονταν με σχετική υπουργική απόφαση, για όλες τις εξωτερικές εργασίες (διανομείς, εργοτάξια, οικοδομές, ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες κ.α.).

Στο σύνολο των 641 ελέγχων, σε 55 περιπτώσεις επιβλήθηκαν χρηματικές κυρώσεις συνολικού ποσού 110.000 ευρώ και σε 18 από αυτές παύση των εργασιών.

Όπως σημειώνεται, οι συγκεκριμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν πρόσθετα αυτών που γίνονται με βάση το ετήσιο επιχειρησιακό σχέδιο της Επιθεώρησης Εργασίας και επιπλέον των ελέγχων που διεξάγονται σε δραστηριότητες σχετικές με τον τουρισμό, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ