Ν. Χαρδαλιάς για ελέγχους στα στρατόπεδα: Θέλουμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια του προσωπικού και του υλικού μας

0
188
Ν. Χαρδαλιάς για ελέγχους στα στρατόπεδα: Θέλουμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια του προσωπικού και του υλικού μας

Σε εξέλιξη είναι η περιοδεία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά, στις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων όλης της χώρας με σκοπό την επιθεώρηση των μέτρων πυρασφαλείας τους, όπως αποφασίστηκε μετά τη φωτιά που ξέσπασε στην 111η Πτέρυγα Μάχης της Νέας Αγχιάλου η οποία προκάλεσε ισχυρές εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών.

Πώς έφτασε η φωτιά στην 111η Πτέρυγα Μάχης: Τι πήγε λάθος

Οι επιθεωρήσεις του κ. Χαρδαλιά ξεκίνησαν σήμερα από την βόρεια Ελλάδα και θα διαρκέσουν για τέσσερις συνολικά ημέρες, έως και την Τετάρτη 2 Αυγούστου.

Σκοπός των επισκέψεων είναι:

  • οι συγκεκριμένες έκτακτες επιθεωρήσεις και αξιολογήσεις μέτρων ασφαλείας και πυρασφάλειας αποθηκών και χώρων φύλαξης πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών και καυσίμων σε σχηματισμούς και μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλη την ελληνική επικράτεια
  • οι επιτόπιοι έλεγχοι σε κρίσιμους και ζωτικής σημασίας βασικούς χώρους φύλαξης πυρομαχικών και καυσίμων, ενώ θα διεξαχθούν και έκτακτες ασκήσεις πυρασφάλειας.

«Ως πολιτική ηγεσία θέλουμε να εγγυηθούμε τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια του προσωπικού μας και του υλικού μας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Είμαστε σήμερα μαζί με τους επιτελάρχες, ώστε να επικαιροποιήσουμε τα σχέδια ασφαλείας και πυρασφάλειας», πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των επισκέψεών του στις μονάδες:

  • Σήμερα επισκέπτεται διαδοχικά στις έδρες της 389 Προκεχωρημένης Αποθήκης Πυρομαχικών, στην Ξυλαγανή Κομοτηνής, της 873 Αποθήκης Καυσίμων, στη Θεσσαλονίκη και της 110 Πτέρυγας Μάχης και της 1ης Διοίκησης Αγωγού Καυσίμων, στη Λάρισα.
  • Τη Δευτέρα 31 Ιουλίου θα βρεθεί στις έδρες του 8ου Λόχου Αποθηκών Πυρομαχικών, στο Πετσάλι Ιωαννίνων, της 117 Πτέρυγας Μάχης, στην Ανδραβίδα και της 116 Πτέρυγας Μάχης, στον ‘Αραξο.
  • Την Τρίτη 1 Αυγούστου θα επιθεωρήσει τις έδρες της 115 Πτέρυγας Μάχης στα Χανιά, όπου εκτός από τους ελέγχους θα παρακολουθήσει μικρής κλίμακας άσκηση στο πεδίο εκπαίδευσης Πυροσβεστών και του Λόχου Εφοδιασμού και Μεταφορών του 5ου Τάγματος Υποστήριξης, στο Ναύσταθμο Κρήτης (Σούδα).
  • Την Τετάρτη 2 Αυγούστου, θα βρεθεί στην έδρα της 114 Πτέρυγας Μάχης, στην Τανάγρα, όπου εκτός των άλλων θα παρακολουθήσει άσκηση δοκιμής Σχεδίου Πυρασφάλειας και αντιμετώπισης Μείζονος Συμβάντος.

Νέα Αγχίαλος: Πληθαίνουν τα ερωτήματα για τις σοκαριστικές εκρήξεις στην 111 ΠΜ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ