Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνία55 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο-Αμεση η αντιμετώπιση από την Πυροσβεστική

55 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο-Αμεση η αντιμετώπιση από την Πυροσβεστική

Αμεσα αντιμετωπίστηκαν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα και ανήλθαν στις 55.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, με εντολή του αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά, το κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. παραμένει στην περιοχή της Ηλείας για την έρευνα των αιτιών των πυρκαγιών που έχουν εκδηλωθεί εκεί.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Πλάτανος Ηλείας, κατά τις μεσημεριανές ώρες. Επιχειρούν 41 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένου 12 πυροσβεστών από τη Μάλτα και 10 οχήματα. Στην αεροπυρόσβεση 3 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Ακόμη, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Ματσούκι της Δ.Ε. Στράτου Αγρινίου, κατά τις μεσημεριανές ώρες, σήμερα. Επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 9 οχήματα. Στην αεροπυρόσβεση επιχείρησαν 2 αεροσκάφη.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, άμεσα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε κατά τις απογευματινές ώρες σήμερα, σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Ροδάκινο Ρεθύμνου Κρήτης. Επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησε ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Σημειώνεται ότι σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών όλης της επικράτειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών καθώς και του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, (κατηγορία κίνδυνου 4).

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Δημοφιλέστερα Αρθρα